Συνεχίζονται τα ρουσφέτια στα εμβόλια με εντολή άνωθεν;

Φωτεινή Λαμπρίδη

Συνεχίζονται τα ρουσφέτια με εμβόλια ημετέρων, αφού σύμφωνα με καταγγελίες στο tvxs.gr, βροχή έπεσαν τα τηλεφωνήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα, σε καθηγητές  Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου.

 

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εντός του πανεπιστημίου. Μάλιστα ο καθηγητής Κώστας Συρίγος,  ο οποίος κατηγορήθηκε από συναδέλφους του, ότι εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή,  με επιστολή του προς τους συναδέλφους του, ισχυρίζεται ότι η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών "Η Σωτηρία" κ. Σωκράτη Μητσιάδη, να αναλάβει το Νοσοκομείο "Η Σωτηρία” και αφορούσε τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το Campus στο Γουδή.

 

Εκφράζει τη θέση ότι «Ο εμβολιασμός και η προστασία των μελών της Ιατρικής Σχολής είναι καθήκον και όχι τακτική» και την πικρία του που «... ο εμβολιασμός συναδέλφων καθηγητών να γίνεται αντικείμενο προσωπικής προβολής και μικροσυμφερόντων».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, ο υπ. Υγείας, αρνείται την ανάμειξη του στην υπόθεση. Μιλώντας σε κλειστό κύκλο, δήλωσε ότι συναίνεσε στον εμβολιασμό των καθηγητών, αφού εμβολιαστεί το προσωπικό προηγουμένως. Ωστόσο δημόσια, δεν έχει διαψευστεί ο κος Συρίγος από κανένα στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Το σκάνδαλο των κυβερνητικών στελεχών και μελών των οικογενειών τους, που έσπευσαν να εμβολιαστούν πριν θωρακιστεί με το εμβόλιο το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, εξέθεσε την κυβέρνηση και την χώρα διεθνώς, αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εμβολιάστηκαν πρώτοι γιατροί και ευπαθείς ομάδες.  Ο πρωθυπουργός έσπευσε να «μαζέψει» τον θόρυβο ζητώντας να σταματήσουν τα ρουσφέτια των εμβολίων, ωστόσο λίγες μέρες ο κ.Άκης Σκέρτσος αποκάλυψε ότι τα στελέχη πήραν σειρά στον εμβολιασμό με εντολή του Πρωθυπουργού.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Κ. Συρίγου προς  τους συναδέλφους του:

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Όπως γνωρίζετε στις 16/12 ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου, θεωρώντας ότι οι προκλήσεις τόσο για την Σχολή μας όσο και ευρύτερα για τον χώρο της υγείας απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις σε μια κοινή  πορεία. Προηγουμένως είχα γνωστοποιήσει την απόφαση μου σε έναν νεότερο και πολλά υποσχόμενο επιστήμονα με ξεκάθαρες φιλοδοξίες, προτείνοντάς του να ενώσουμε δυνάμεις προς όφελος της Σχολής και των συναδέλφων μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Σχολή μας έχει απίστευτες προοπτικές για όλους μας και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πορευτώ με αυτή την πεποίθηση.

 

Σήμερα μετά από 30 χρόνια στην ιατρική έζησα την αδιανόητη εμπειρία να δέχομαι πόλεμο και πιέσεις αναφορικά με την απόφασή σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών "Η Σωτηρία" κ. Σωκράτη Μητσιάδη, να αναλάβει το Νοσοκομείο "Η Σωτηρία" τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το Campus στο Γουδή.

 

Μου φαίνεται συγκλονιστικό, μετά από όσα έχουμε ζήσει το τελευταίο χρόνο, ο εμβολιασμός συναδέλφων καθηγητών να γίνεται αντικείμενο προσωπικής προβολής και μικροσυμφερόντων. Καλώ όποιον επιθυμεί να είναι ανθυποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ να προβάλλει θέσεις και προτάσεις για την Σχολή μας και να ξεπεράσει αντιλήψεις και πρακτικές που δεν τιμούν τον χώρο της ιατρικής. Ο εμβολιασμός και η προστασία των μελών της Ιατρικής Σχολής είναι καθήκον και όχι τακτική.

 

Με εκτίμηση προς όλους ανεξαιρέτως

 

Κώστας Συρίγος»

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη