Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αντί να αυξάνονται μειώνονται οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο Σερρών»

δημοσίευση από: Sintiki News - 1/12/2021 08:27:00 μ.μ.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την παραίτηση του Αναισθησιολόγου Επιμελητή Α’, Ιωάννη Χαλά, από το Νοσοκομείο Σερρών, δήλωσε:

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις πραγματικές ανάγκες της σερραϊκής κοινωνίας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια πραγματικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σερρών, η εμμονή τους να ισχυρίζονται ότι όλα είναι υπό έλεγχο, η προφανής παντελής ανευθυνότητα, θέτει πλέον το Νοσοκομείο Σερρών και τις ζωές όλων των κατοίκων σε κίνδυνο. Η παραίτηση αυτή, που δεν γνωρίζουμε τους λόγους υποβολής της, στερεί από το Νοσοκομείο Σερρών έναν ακόμα αναισθησιολόγο, ενώ στις 18 του μήνα όπως πληροφορούμαστε λήγει και η θητεία της επικουρικής αναισθησιολόγου. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στη Βουλή, παρά τις εκκλήσεις και τις καταγγελίες συνολικά των φορέων του Νοσοκομείου και της τοπικής κοινωνίας, παρά τις εδώ και ένα σχεδόν χρόνο επαναλαμβανόμενες δημόσιες δεσμεύσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών για δρομολόγηση λύσεων και ενώ η χώρα και ο Νομός Σερρών αναμένει το τρίτο κύμα της πανδημίας, το Νοσοκομείο Σερρών κινδυνεύει να βρεθεί εκτός μάχης.

Απαιτούμε:

-την άμεση ανανέωση της σύμβασης της επικουρικής αναισθησιολόγου,

- την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών με τον απαραίτητο αριθμό αναισθησιολόγων, όχι με ολιγοήμερες αποσπάσεις, αλλά με μόνιμο προσωπικό,

- την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ για την εξασφάλιση ότι το Νοσοκομείο Σερρών θα μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια παρέχοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε όσους το χρειαστούν.»

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.