Αίγιο: Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έριξαν κανονικά το σταυρό - Πρόστιμα από το Λιμενικό

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προχώρησαν κανονικά σε ρίψη του Σταυρού στο παλιό λιμάνι της πόλης, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης.

 

Μάλιστα, έπειτα από εισαγγελική εντολή, το Λιμενικό επενέβη και επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την τελετή ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που βούτηξαν για τον σταυρό.

 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης από χθες είχε ξεκαθαρίσει την θέση του με ανακοίνωση στις τοπικές ιστοσελίδες:

 

«Ανοιχτοί θα είναι οι Ιεροί Ναοί στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα ανήμερα των Θεοφανείων, μιας και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που δεν συμφωνεί με την εφαρμογή αυστηρού lockdown μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει και το κλείσιμο των Ιερών Ναών.

 

Ο Σεβασμιώτατος, εξάλλου, θα χοροστατήσει ανήμερα των Θεοφανείων στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην παραλία Αλυκής, ενώ άγνωστο παραμένει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα αλλά χωρίς φυσικά πιστούς να πέφτουν στο νερό. Το σενάριο πάντως δεν επιβεβαιώνεται από κύκλους της Ιεράς Μητρόπολης.

 

 

 

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης ζητά από τους πιστούς να προσέλθουν, τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, στους Ιερούς Ναούς για να παραλάβουν για τα σπίτια τους τον Μεγάλο Αγιασμό “προς ίασιν ψυχής τε και σώματος».

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη