«Εντυπωσιακή» ή «εκρηκτική» η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού; Μάθημα γερμανικών από τον Ευ. Αντώναρο

Για εσφαλμένη μετάφραση που έδωσαν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές στα ΜΜΕ, κάνει λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με την «εντυπωσιακή», όπως αποδόθηκε, πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στις 13 Ιανουαρίου, τα ελληνικά ΜΜΕ, ενημέρωναν για το πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Bild, με τίτλο «Ελευθερία στα ταξίδια μόνο με το εμβόλιο - Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ» και φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη.

 

«Επειδή διαβάζω για την πρόταση Μητσοτάκη την οποία η τεράστιας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα BILD παρουσίασε ΔΗΘΕΝ ως "εντυπωσιακή" --με όλα τα συστημικά (κι όχι μόνον) ΜΜΕ στον τόπο μας να υιοθετούν άκριτα την εσφαλμένη μετάφραση που τους έδωσαν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, είναι απαραίτητο ένα μικρό μάθημα γερμανικών» γράφει σε ανάρτησή του ο Ευ. Αντώναρος και εξηγεί: «Η λεξη "brisant" που χρησιμοποιησε η εφημερίδα έχει εντελώς αλλη έννοια. Σημαίνει: "Εκρηκτικός" και σε σχέση με προτασεις συνήθως "αμφιλεγόμενη, λεπτή, αμφισβητούμενη". Κι η εφημερίδα χρησιμοποίησε αυτόν τον επιθετικό προσδιορισμό ακριβώς γιατί ξέρει ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η "φακελοποίηση" όσων εμβολιαζονται και μη προσκρούει σε ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

 

Και καταλήγει: «Ελπίζω να το αντιλαμβάνεται ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος που μπήκε με τη φορά του "απείρου" στην ενημέρωση και προσπάθησε σήμερα να μπουρδοκλώσει τα πραγματα αποκαλυπτοντας όμως τα μεγαλά συμφέροντα που θέλουν αυτό το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Αυτά εξυπηρετεί άραγε -- άθελα του; -- ο πρωθυπουργός της ανεμελιάς;

 

Εγώ θα έλεγα παντως: Αντί να ασχολούμαστε, κυρίως στην Ελλάδα, με το ποιος εμβολιασθηκε και ποιος όχι καλύτερα θα ήταν να επικεντρωθούμε στην εξασφάλιση αρκετών δόσεων εμβολίου. Τα άλλα έπονται. Εκτός αν η συζήτηση για το "πιστοποιητικό" στόχο έχει να επικαλύψει τις τεράστιες αστοχίες κι ελλείψεις που σημειώνονται σε όλα τα στάδια του ευαίσθητου τομέα του εμβολιασμού. Οπότε στην ακριβή μετάφραση μιας λεξούλας θα κολλησουμε;».

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη