Πρόεδρος ΕΒΕΣ: Χωρίς ημερομηνία λήξης να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων

Χωρίς ημερομηνία λήξης να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων που εκδίδονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

 

« Δεδομένων των διαρκών παρατάσεων του lockdown από τον Νοέμβριο, που πολλές από αυτές είναι λίγων ημερών, έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο θέμα σχετικά με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις – Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζομένων, Μελών Οργάνων Διοίκησης και Αυτοαπασχολούμενων – Ελ. Επαγγελματιών & Επιτηδευματιών, που εκδίδονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

 

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση και είναι αδύνατο να εκδίδουν ή έστω και να εκτυπώνουν διαρκώς τις βεβαιώσεις αυτές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εργαζομένους τους, ενώ παράλληλα καραδοκεί και ο κίνδυνος επιβολής προστίμων με τις συνεχείς αλλαγές ημερομηνιών» αναφέρει στην επιστολή ο κ.Μέγκλας καταλήγοντας: « Για την αποφυγή, λοιπόν, όλης αυτής της γραφειοκρατίας, προτείνουμε όπως οι Βεβαιώσεις αυτές ισχύουν χωρίς ημερομηνία λήξης, δεδομένου ότι κατά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων δεν θα απαιτείται η επίδειξή τους».

Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη