Ούτε παραίτηση, ούτε ανάληψη πολιτικής ευθύνης... ούτε συγγνώμη

Θοδωρής Καραγιαννίδης

«Μου έλειψαν μόνο δύο λέξεις από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Λίνα Μενδώνη. Οι δύο αυτές λέξεις είναι το: "Ζητώ συγγνώμη"» είπε η Ναταλία Γερμανού.

 

«Εγώ σαν παρουσιάστρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω ένα συγγνώμη και ας μην ήξερα όταν κατά καιρούς έχω καλέσει πολλούς καλλιτέχνες και έχω εκφραστεί με μεγαλοστομίες τύπου: "το στολίδι του θεάτρου", "το διαμάντι της τέχνης". Τώρα που μου τα στέλνετε και τα βλέπω, ντρέπομαι, λυπάμαι πολύ και σας ζητώ συγγνώμη χωρίς να φταίω. Παρ’ όλα αυτά το νιώθω να σας το πω αυτό το "λυπάμαι", οπότε, ιδανικά θα ήθελα να ακούσω κι ένα "συγγνώμη" και από εκείνη».

 

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη, είχε την ευκαιρία να τις πει αυτές τις δύο λέξεις με την ακόλουθη ερώτηση που της απεύθυνε το tvxs.gr στην συνέντευξη τύπου:

 

«Κυρία Μενδώνη, καταργήσατε τον διαγωνισμό για να τοποθετήσετε τα πρόσωπα της αρεσκείας σας. Με δεδομένο επίσης ότι υπάρχουν και σεμινάρια για εφήβους στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση στο τιμόνι του Εθνικού, ενός προσώπου που φαίνεται να χρησιμοποιούσε τις σχολές και τα σχολεία ως δεξαμενές για να παραπλανεί εφήβους; Χρωστάει η πολιτική ηγεσία μία συγγνώμη;»

 

Η απάντηση της υπουργού για την οφειλόμενη συγγνώμη ήταν η εξής:

 

 

 

«Η πολιτική ηγεσία σήμερα, η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε, το είπα νομίζω σαφώς, δεν γνώριζα τίποτα για αυτά όλα τα οποία αφορούν την προσωπική ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη και τα οποία όπως είπα δύο ή τρεις φορές, όχι απλώς είναι καταδικαστέα, τα θεωρώ αποτρόπαια. Επαναλαμβάνω εάν υπήρχανε τέτοιου είδους καταγγελίες, ποιος θα ήταν τόσο αφελής για να τον τοποθετήσει σε μία δημόσια θέση; Επαναλαμβάνω ούτε το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου δεν γνώριζε κάτι τέτοιο και το λέει σαφώς στην ανακοίνωσή του. Εάν εσείς  το ξέρατε ή όποιοι το ήξεραν όφειλαν να το καταθέσουν. Όφειλαν να ασκήσουν κριτική όταν τοποθετήθηκε. Όταν τον τοποθετήσαμε. Όταν τον τοποθέτησα στη συγκεκριμένη θέση. Τότε όμως κανείς δεν είπε τίποτε αρνητικό για τον Λιγνάδη. Κανείς δεν είπε τίποτα από όλα αυτά τα οποία λένε σήμερα ότι όλοι ήξεραν. Ήταν μόνο ύμνοι και κυρίως η πρώην Υπουργός Πολιτισμού και συνάδελφός του, δεν είχε υποχρέωση εάν γνώριζε να πει κάτι; Δημόσια να καταγγείλει την επιλογή;»

 

Η κα Μενδώνη, που εγκαλείται σήμερα από τους ηθοποιούς γιατί δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, απέφυγε ακόμα και την συγγνώμη που για τον  καθένα και τη καθεμία από εμάς, θεωρείται αυτονόητη αντίδραση, ή πιο σωστά το ελάχιστο που θα όφειλε να πει.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη