Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Οι έμποροι θέλουν ανθρώπους της αγοράς στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων

δημοσίευση από: Sintiki News - 2/22/2021 10:13:00 μ.μ.


Την συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς στην Επιτροπή για την πανδημία προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, δια του προέδρου του. «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να αιωρούνται λανθασμένα διλήμματα στον δημόσιο διάλογο, όπως σχολεία και πρωτοετείς φοιτητές στα πανεπιστήμια ή άνοιγμα της αγοράς, με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Έλληνες φορολογουμένους και χαμένες θέσεις εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα μηδενική προοπτική και ελπίδα για όλους τους νέους της χώρας».

 

Την παραπάνω απάντηση έδωσε σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Σταύρος Καφούνης.

 

«Εάν πρόκειται να ιεραρχεί τις προτεραιότητες και να αποφασίζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τότε προφανώς η σύνθεση της θα πρέπει να αποτελείται από 16 υγειονομικούς και 16 ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας», πρόσθεσε.

 

«Αναμένουμε τα υγειονομικά δεδομένα των επόμενων ημερών ώστε με σοβαρότητα και χωρίς να διακινδυνέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να προτείνουμε τον καλύτερο τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, που θα μπορέσει, χωρίς άλλο πισωγύρισμα, να μας φτάσει μέχρι το σημείο που η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί», κατέληξε.

 

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί», σημείωσε νωρίτερα ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

 

«Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια», κατά τον κ. Καφούνη.

 

Ανάλογα, δε, με την πορεία των κρουσμάτων, «θα προτείνουμε (σ.σ. το άνοιγμα) είτε με click away είτε με click inside», είπε ο επικεφαλής του ΕΣΑ.

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.