Σκάνδαλο ρουσφετολογικών εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη: Την αποπομπή της Β. Νάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν φαίνεται ότι «κλείνει» πολιτικά το σκάνδαλο των εμβολιασμών εκτός σειράς για στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις αποπομπές των δύο Αντιδημάρχων Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

 

Με ανακοίνωσή της η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ζητά από την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου την αποπομπή της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλικής Νάκου, του ιδρύματος που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο. Μάλιστα πηγές τις αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι ενώ για τους δύο Αντιδημάρχους ζητήθηκε η παραίτησή τους και λίγο αργότερα ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητα από τη ΝΔ, παραμένει στο απυρόβλητο η «γαλάζια» Πρόεδρος διατηρώντας τόσο το αξίωμα όσο και την κομματική ιδιότητα και υπενθυμίζουν ότι ανήκει στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

 

Σύμφωνα με τη Θεανώ Φωτίου, η Πρόεδρος ανακοίνωσε στις 28/1 ότι «ολοκληρώθηκε το εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού περιθαλπομένων και εργαζόμενων του μεγαλύτερου φορέα πρόνοιας της χώρας» και στη συνέχεια έστειλε έγγραφο στους γονείς παιδιών του Ιδρύματος «Άγιος  Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα.

 

«Δεν είναι δυνατόν να μη τα γνωρίζει αυτά η κυρία Μιχαηλίδου, βοά το πανελλήνιο. Γιατί δεν παρεμβαίνει; Τι φοβάται; Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες. Καλούμε την αρμόδια υφυπουργό να αποπέμψει την κυρία Νάκου και την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έστω και καθυστερημένα ώστε να προστατευθούν παιδιά, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές. Είναι ντροπή να επιχειρούν μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση στις πλάτες ευάλωτων» καταλήγει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δ. Αυγέρη: «Γαλάζια Παρτη-δα εμβολίων»

 

 

 

Σε ανάρτησή της, εξάλλου, η Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη υπενθυμίζει ότι η κα Νάκου από το 2016 είχε τόσο κομματικό πόστο όσο και και θέση στο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» ενώ σχολιάζει αρνητικά τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Βεβαρημένο παρελθόν και με τις δαπάνες λόγω COVID-19

 

21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το Σεπτέμβριο είχαν υποβάλει κοινοβουλευτική ερώτηση για τον εκτροχιασμό των δαπανών και το όργιο αδιαφάνειας και σπατάλης στο ίδιο ίδρυμα, με πρόσχημα τον COVID-19, όταν η κα Νάκου  καταστρατηγούσε κάθε νόμιμη διαδικασία ανάθεσης έργων και εκταμίευσης πόρων του Κέντρου.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη