Η «δημιουργική λογιστική» Μητσοτάκη για τους 1 εκατ. εμβολιασμούς

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας ξεπέρασε τον συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων εμβολίων έσπευσε να εκφράσει σε μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

 

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα υποστήριξε ότι «οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση».

 

Παράλληλα, προέτρεψε  τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ας “τσικνίσουμε” μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή».

 

Τι λένε τα στοιχεία

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν μια άλλη πραγματικότητα για τον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί.

 

Συγκεκριμένα,  όπως προκύπτει από τη επίσημη κυβερνητική σελίδα για τους εμβολιασμούς, μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου χορηγηθεί γίνει συνολικά 1.025.679 δόσεις. Από αυτό τον αριθμό και τις δυο δόσεις είχαν πάρει 356.980 πολίτες ενώ οι υπόλοιποι 668.699 μόνο την πρώτη δόση.

 


 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη