56+ άνθρωποι του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης διαχωρίζουν τη θέση τους από πρόεδρο και διευθυντή που τάχθηκαν υπέρ Μενδώνη

Με κοινή ανακοίνωση τους σπουδαστές και σπουδάστριες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης διαχωρίζουν τη θέση τους από τους «56 ανθρώπους του Πολιτισμού»,  που πριν λίγες ημέρες δημοσιοποίησαν κοινό κείμενο υποστηρίζοντας την υπουργό Πολιτισμού, μεταξύ αυτών του διευθυντή του ΚΩΘ, Γεώργιου-Ιούλιου Παπαδόπουλου, και του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΩΘ, Γεώργιου Κωνσταντινίδη.

 

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 1350 καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση Μενδώνη με κοινή τους δήλωση, ενώ ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους από την στήριξη του διευθυντή τους στην υπουργό έχουν βγάλει και οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

 

Η ανακοίνωση

 

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα δελτίο τύπου υποστήριξης στην υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το οποίο υπογράφουν ο διευθυντής του ΚΩΘ, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΩΘ, Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

 

Καθώς οι προαναφερθέντες υπογράφουν με την ιδιότητά τους ως διευθυντής και πρόεδρος του ΔΣ του ΚΩΘ, στο οποίο είμαστε σπουδαστές και σπουδάστριες, κρίνουμε αναγκαίο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτή τους τη στάση.

 

Τασσόμαστε κατά της συνολικής πολιτικής της υπουργού πολιτισμού όπως και της διαχείρισης της υπόθεσης Δ. Λιγνάδη, που αυτή τη στιγμή απασχολεί τη δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση και τα ονόματα :  https://drive.google.com/file/d/1xOrr_rTn7nGNjqOB4mx3HmKt86uT6GdR/view

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη