Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ερώτηση Λ. Αβραμάκη στη Βουλή για την κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας

δημοσίευση από: Sintiki News - 3/07/2021 10:39:00 μ.μ.

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την κατάσταση στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, όπου τα προβλήματα διαρκώς μεγεθύνονται, εξαπολύει με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με συνυποβάλλοντα τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη και τις συνυπογραφές 14 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Βουλευτής αρχικά αναφέρεται στο καινοφανές γεγονός των πολυήμερων πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εξωτερικών φρουρών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναδεικνύοντας τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική γενικά στο σωφρονιστικό σύστημα.

 

Εξειδικεύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΚ Νιγρίτας, τονίζει ότι κάθε μήνας που περνά η κατάσταση γίνεται χειρότερη τόσο σε ό,τι αφορά τους κρατούμενους όσο και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους.

 

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης οι κρατούμενοι αυξάνονται συνεχώς έχοντας φτάσει του 780 ενώ οι υποδομές του είναι για 600 και τα οργανικά κενά εξακολουθούν να υφίστανται.

 

«Η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να ολοκληρώσει μετά από τρία σχεδόν χρόνια την προκήρυξη 6Κ/2018 που θα καλύψει κάποιες οργανικές θέσεις. Η εξωτερική φρουρά εξακολουθεί να λειτουργεί με μόλις τα δύο τρίτα των οργανικών θέσεων που προβλέπονται, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η πραγματικότητα στις οργανικές θέσεις στο εσωτερικό του Καταστήματος Κράτησης όπου είναι ζήτημα εάν καλύπτεται το ένα τρίτο των οργανικών θέσεων που προβλέπονται. Η μόνη παροχή για το συγκεκριμένο ΚΚ που έκανε η σημερινή κυβέρνηση ήταν 50 νέα στρώματα, τα οποία όπως εξαρχής είχαμε επισημάνει δεν διατέθηκαν για την αντικατάσταση παλαιών αλλά για την αύξηση του πληθυσμού των κρατουμένων, με αποτέλεσμα περίπου 180 κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα» ανέφερε ο Σερραίος βουλευτής.

 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «τρέχει» την προκήρυξη για το νέο κατάστημα Δράμας που είχε δεσμευτεί πολλάκις να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2020. Η νέα προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα θα αφορά το σύνολο των οργανικών θέσεων του νέου καταστήματος με κριτήριο μάλιστα την εντοπιότητα. Το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα είναι το μοναδικό που λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, χωρίς να έχει γίνει ποτέ αντίστοιχη προκήρυξη για την κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων με κριτήριο την εντοπιότητα.

 

«Την ‘επιτελική ανικανότητα’ της κυβέρνησης και ειδικά της ΓΓ Αντεγκληματικής πολιτικής ο Βουλευτής την αντιπαραβάλλει με την εντυπωσιακή ικανότητα που επέδειξε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στην εξεύρεση επιχειρήσεων για σύναψη συμβάσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πριν καν συσταθούν οι συμβαλλόμενες επιχειρήσεις, αλλά και με την «επιτελική ικανότητα» της κυβέρνησης να έχει βρει δεκάδες τρόπους παράκαμψης του ΑΣΕΠ προκειμένου να «τακτοποιήσει» κομματικά στελέχη σε διάφορες θέσεις του κράτους. Είναι σαφές ότι αυτό που λείπει από την κυβέρνηση είναι η πολιτική βούληση να ανταποκριθεί έστω στοιχειωδώς στις ανάγκες του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας. Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο ΚΚ Νιγρίτας. Η πολιτική βούληση που επιδεικνύει η κυβέρνηση για να προκηρυχθεί το σύνολο των οργανικών θέσεων για το νέο κατάστημα κράτησης στη Δράμα σε αντιδιαστολή με την απροθυμία να γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες για την περίπτωση της Νιγρίτας, καταδεικνύει δυστυχώς ότι για την κυβέρνηση συνολικά ακόμα και τους Υπουργούς και Βουλευτές της συμπολίτευσης (τέσσερις συνολικά), οι κάτοικοι του Νομού Σερρών θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίες ή η πολιτική τους συμπεριφορά θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας να παραπέμπονται με αόριστες υποσχέσεις στις καλένδες του μέλλοντος» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου που εστάλη από το πολιτικό γραφείο του κ. Αβραμάκη.

 

Την ερώτηση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, συνυπογράφουν οι: Σπίρτζης Χρήστος, Αμανατίδης Γιάννης, Βαρδάκης Σωκράτης, Γκιόλας Γιάννης, Δρίτσας Θεόδωρος, Καλαματιανός Διονύσης, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Λάππας Σπύρος, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Πούλου Γιώτα, Σκούφα Μπέττυ και Φάμελλος Σωκράτης.

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.