Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Στο πλεύρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανακοίνωση για Κουφοντίνα επτά Αρεοπαγίτες

δημοσίευση από: Sintiki News - 3/05/2021 06:30:00 μ.μ.

Θέση στο πλευρό του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελένω αναφορικά με την ανακοίνωση – θέση που είχε πάρει για την μεταχείριση της Πολιτείας στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνουν επτά ανώτατοι δικαστικοί.

 

Όπως αναφέρουν οι ανώτατοι δικαστικοί σε επιστολή τους προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάθε μέλος της Ένωσης έχει το δικαίωμα να «συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Επομένως, «κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα» επισημαίνουν χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι στη Δικαιοσύνη υπάρχουν δημοκρατικά αντανακλαστικά που ευτυχώς για τη Δημοκρατία ενεργοποιούνται.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα μελών της Ένωσης, οι οποίοι απέστειλαν επιστολές προς το προεδρείο ζητώντας τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Κάτι βέβαια που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό.

 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή προς το προεδρείο:

 

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 4-3-2021

 

 

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ''ΠΡΟΊΜΙΟΝ'' του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

 

Ειρήνη Καλού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Δήμητρα Κοκοτίνη, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Διονυσία Μπιτζούνη, Αρεοπαγίτης

Γεώργιος Παπαηλιάδης, Αρεοπαγίτης

Σταματική Μιχαλέτου, Αρεοπαγίτης

Αννα Φωτοπούλου, Αρεοπαγίτης

Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.