Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: «Βατερλω» με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής

δημοσίευση από: Sintiki News - 3/05/2021 06:09:00 μ.μ.

«Ο σχεδιασμός για τη διαχείριση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οδηγεί σε Βατερλω» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας, ενώ ήδη υπάρχουν καταγγελίες για ασθενείς που χάνουν τη μαχη πριν προλάβουν να εισαχθούν σε κάποια ΜΕθ, διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σήμερα ξεκινούν εφημερία νοσοκομεία με ελάχιστα κενά κρεβάτια όπως το «Αττικόν», το «Αγία Όλγα». Όπως αποκαλύπτει, το «Γεννηματά» γέμισε χθες στην εφημερία του με 38 εισαγωγές ασθενών κορονοϊού ενώ συνολικά νοσηλεύει 88 ασθενείς με κορονοϊό. ενώ τη Δευτέρα εφημερεύει μαζί με το «Σισμανόγλειο» που θα συνεχίσει να εφημερεύει και για γενικά περιστατικά.

 

Το «Τζάνειο» στην χθεσινή του εφημερία εισήγαγε 50 περιστατικά κορονοιού και νοσηλεύει 110 συνολικά. Τη Δευτέρα εφημερεύει και για γενικά περιστατικά. Την ίδια ώρα, 45 και πλέον ασθενείς που είναι γενικά παθολογικά περιστατικά διακομίσθηκαν στο «ΝΙΜΙΤΣ»  για να αδειάσουν κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού από νοσοκομεία του κέντρου. «Αυτό δεν είναι σχεδιασμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Αναλυτικά, η κατάσταση με τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ Covid της Αττικής έχει ως εξής:

 

    ΚΑΤ  24 ΣΤΑ 28.

    ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ΣΤΑ 14

    ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9

    ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 15 ΣΤΑ 16

    ΝΙΜΙΤΣ  6 ΣΤΑ 6

    ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

    ΣΩΤΗΡΙΑ 74 ΣΤΑ 84

    ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 44 ΣΤΑ 44

    ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2 ΣΤΑ 7.

    ΕΡΥΘΡΟΣ 13 ΣΤΑ 14

    ΑΤΤΙΚΟΝ 40 ΣΤΑ 43

    ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

    ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12.

    ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 24.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Αττική σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο της Τρίπολης υπηρετούν μόνο δύο ακτινολόγοι ιατροί επιφορτισμένοι τόσο με τη λειτουργία αξονικού, μαγνητικού, υπερήχων, μαστογράφου αλλά και με την νοσηλεία περί των 30 περιστατικών κορονοϊού. «Οι δύο γιατροί δεν άντεξαν. Ο ένας εν ώρα εργασίας εμφάνισε έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται Έμεινε το νοσοκομείο μόνο με έναν. Τι να πρωτοκάνει;» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος

 

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Πύργου όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο διοικητής έκανε μήνυση στους παθολόγους γιατρούς που χρόνια τώρα λόγω ελλείψεων βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τη μήνυση του Διοικητή επειδή οι γιατροί έλειψαν με αναρρωτική άδεια μην αντέχοντας το φόρτο εργασίας παραιτήθηκαν τρεις παθολόγοι, ένας μετακινήθηκε και το νοσοκομείο με παθολογική κλινική και δεκάδες περιστατικά κορονοϊού θα καλύπτεται μετά από λίγες ημέρες με μόνο ένα παθολόγο ο οποίος θα είναι μετακινούμενος από το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.