Στις Σέρρες η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας-Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ. Χρυσάφης (Φωτογραφίες)

Τις Σέρρες θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, η οποία αποδείχθηκε την πρόσκληση του δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει με την παρουσία της, τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου.

 

Η πρόσκληση του δημάρχου στην κυρία Σακελαροπούλου έγινε κατά πρόσωπο αφού ο κύριος Χρύσαφης σήμερα επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Ο δήμαρχος με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε τα εξής:

 

«Είχα σήμερα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από την Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίσημη πρόσκληση της ΠτΔ στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών την 29 Ιουνίου 2021.

 

Μια πρόσκληση που η πρόεδρος της Δημοκρατιας αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά! Επίσης αποδέχθηκε και την πρόσκληση, στις λαμπρές εκδηλώσεις που θα γίνουν- Θεού επιτρεποντος – να παρευρεθεί και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατιας θα τιμήσει και με την παρουσία της την επετειακή συναυλία που θα γίνει το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση “Ο Ύμνος των Σερρών” που συνθέτει ο Σερραίος μουσικοσυνθετης κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ.

 

Στην συζήτηση με την Πρόεδρο είχα επίσης την ευκαιρία να της αναλύσω τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση για την απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Και στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε και η συνδρομή της ούτως ώστε ο ήρωας Εμμανουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που αρμόζει στον μεγάλο αυτό αγωνιστή της Επανάστασης.

 

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στην πρόταση του Δήμου Σερρών για την απονομή, από το Υπουργείο Εθνικης Αμυνης, του βαθμού του Στρατηγού στον Εμμανουήλ Παπα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πρόσφερα στην ΠτΔ μια μαρμάρινη πλάκα με το σύμβολο του Δήμου Σερρών καθώς και την επετειακή έκδοση των 100 χρόνων 1913-2013 ιστορίας της πόλης μας».




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη