Πάνω από 200 σχολεία και τμήματα κλειστά: «Έχουμε γίνει πειραματόζωα»


Φωτεινή Λαμπρίδη

Πάνω από 200 σχολικές μονάδες και τμήματα είναι κλειστά ήδη, λόγω κρουσμάτων σε σχολεία, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς, γεγονός που κάνει εκπαιδευτικούς και γονείς να εκφράζουν ξανά την έντονη ανησυχία τους, λέγοντας πως τα self tests δεν είναι ασφαλές μέτρο.

 

«Ενδεικτικά στον δήμο Φυλής όπου ανήκω, από τα έξι  λύκεια  σήμερα έκλεισαν τα δύο. Επίσης υπάρχουν και αρκετά κλειστά τμήματα» λέει στο tvxs.gr ο Χρήστος Κουρνιώτης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ του δήμου Φυλής. Προσθέτει δε, ότι οι καθηγητές θέλουν τα σχολεία ανοιχτά με τον όρο όμως να υπάρχει ασφάλεια.

 

«Ζητάμε 15μελή τμήματα από την αρχή της πανδημίας, δεν εισακουστήκαμε. Τώρα ζητήσαμε έστω το μέτρο που είχε λάβει η κυβέρνηση πέρσι τον Μάϊο, να πηγαίνουν τα παιδιά εκ περιτροπής στα σχολεία, ούτε αυτό έγινε γνωστό γιατί η υπουργός πιέζεται από τα ιδιωτικά σχολεία. Οι γονείς δικαίως δεν θέλουν να πληρώσουν το τετράμηνο και το μέτρο αυτό δεν θα έβγαζε από την δύσκολη θέση τους σχολάρχες. Άρα, γινόμαστε όλοι πειραματόζωα, είτε για να εξυπηρετηθούν οι σχολάρχες, είτε για το πείραμα αν αντέχει η κυβέρνηση να ανοίξει τον τουρισμό»

 

Τα self tests δεν λειτούργησαν στην πράξη

 

«Αντικειμενικά τα σελφ τεστ δεν λειτούργησαν γιατί πρώτον δεν είναι αξιόπιστα, δεύτερον δίνουν τη δυνατότητα σε καθηγητές και μαθητές να συμπληρώνουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα, είτε έχουν κάνει το τεστ είτε όχι» λέει ο Χρ. Κουρνιώτης.

 

 

«Αρκετοί συμμαθητές μου έχουν βαρεθεί και δεν κάνουν τα τεστ» λέει στο tvxs.gr μαθητής τρίτης λυκείου. «Επίσης, κανένας δεν έχει καταλάβει αν το κάνουμε σωστά» προσθέτει. «Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει, πως δεν ισχύει το γεγονός ότι τα σχολεία δεν έχουν κίνδυνο» συμπληρώνει ο Χρ. Κουρνιώτης ο οποίος μεταφέρει την αγωνία των συναδέλφων του λέγοντας πως:

 

«Τα σχολεία κλείνουν στην περίπτωση που διαπιστωθούν τρία κρούσματα σε διαφορετικά τμήματα και σωστά. Εμείς παρακαλάμε να βρεθούν τρία κρούσματα και όχι δύο, ξέρετε γιατί; Στα δύο κρούσματα, το σχολείο παραμένει ανοιχτό, όμως ο καθηγητής που κάνει μάθημα σε αυτά δεν προβλέπεται να μπει σε καραντίνα ούτε να κάνει δωρεάν μοριακό τεστ. Μπαίνει στην αίθουσα και ό,τι γίνει! Με αυτές τις μεθόδους, είναι αυτονόητα κατανοητό γιατί κλείνουν τα σχολεία το ένα μετά το άλλο».

 

Ο Χρ. Κουρνιώτης προσθέτει, ότι μαθητές και καθηγητές κάνουν συνεχώς κινητοποιήσεις αλλά το υπουργείο κωφεύει. «Την κυρία Κεραμέως την απασχολεί, πως μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον, θα κάνει αξιολογήσεις. Φτάσαμε να τους κάνουν υποδείξεις οι καθαρόαιμοι δεξιοί όπως ο κ. Σουφλιάς που λέει ότι είναι αστείο να κάνεις αξιολόγηση σήμερα σε αυτές τις συνθήκες. Η Κεραμέως νομίζει ότι είναι η νέα Θάτσερ. Έχουν χαώσει τα παιδιά, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Είναι εγκληματικές αυτές οι πολιτικές»

 

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη