Συμπαράσταση του Σωματείου Συνταξιούχων Σερρών στους υγειονομικούς

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών και συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 7 του Απρίλη και ώρα 11:00΄ το πρωί μπροστά στα Ιατρεία των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σερρών.

Καταγγέλλει τις αντισυνταξιουχικές, αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. Με περισσό και άκρατο νεοφιλελευθερισμό, σε συνθήκες πανδημίας και περιορισμών, σαν το λύκο στην αντάρα, επιδιώκει να κατασπαράξει τα υπολείμματα της κοινωνικής ασφάλισης, του Ε.Φ.Κ.Α. και να παραδώσει το σύνολο των εισφορών των εργαζομένων στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ήταν ψεύτικες και απατηλές οι δηλώσεις του προηγούμενου υπουργού κ. Βρούτση που με κομπασμό δήλωνε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Ηλεκτρονικό Ε.Φ.Κ.Α. θα τελείωνε το αίσχος των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων και ότι με ένα «κλικ» οι εργαζόμενοι που θα κατέθεταν αίτηση συνταξιοδότησης θα έπαιρναν άμεσα τη σύνταξή τους.

Όπως είναι γνωστό το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αντί να νοικοκυρευτεί ο Ε.Φ.Κ.Α., όπως διαλαλούσαν, τον πάνε στο φουλ για ιδιωτικοποίηση. Τα νέα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης αρχίζουν με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Στην πορεία της ιδιωτικοποίησης είναι και η πρόσληψη ειδικού συμβούλου (μάναντζερ) στο Υπουργείο Εργασίας με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, της άμεσης καταβολής της Εθνικής Σσύνταξης. Συγχρόνως αναθέτει σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία την καταμέτρηση των ενσήμων.

 

Απαιτούμε:

           Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στον Ε.Φ.Κ.Α. , τη σύντομη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

           Να αποκατασταθούν στις συντάξεις με όλα όσα μας έχουν περικόψει μέχρι τώρα.

           Άμεση πρόσληψη ιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών.

           Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Νοσοκομείο.

           Να επιταχτεί άμεσα ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της περιοχής να είμαστε σε ετοιμότητα και όταν καλεστούμε να κατεβούμε στο ιερό πεζοδρόμιο όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ασφάλιση αλλά το σύνολο των δικαιωμάτων μας που καταπατούνται από τις κυβερνήσεις διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη