Χρ. Χαϊδευτός: «Αυξημένο το ιικό φορτίο στην περιοχή του Σιδηροκάστρου»

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου, Χρήστος Χαϊδευτός, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής προκειμένου να ενημερώσει του δημοτικούς συμβούλους για την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή σε ότι αφορά την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην περιοχή.

 

Ο κύριος Χαϊδευτός βλέπει όπως είπε «μεγαλύτερο κύμα πανδημίας αυτή τη στιγμή από οποιοδήποτε παρελθοντικό είτε αυτό ήταν το δεύτερο ή το πρώτο στο πληθυσμό του Σιδηροκάστρου, Βαμβακόφυτο, Πετρίτσι και Βυρώνεια».

 

Ο ίδιος είπε ότι ότι το ιικό φορτίο στην περιοχή είναι αρκετά υψηλό λέγοντας τα εξής: «Δυστυχώς στο ιικό φορτίο στην περιοχή μας είναι αρκετά υψηλό. Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή της Σιντικής. Τις δύο προηγούμενες ημέρες μου έβγαιναν θετικά γύρω στο 85% με 90% των τεστ που κάναμε στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε 14 ασθενείς τηλεφωνικά πέντε φορές την ημέρα για το πως πηγαίνει η έκβαση της ασθένειάς τους».

 

Ο διευθυντής επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν ορισμένοι πολίτες που ενώ τους ενημερώνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας ότι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι σε καραντίνα και να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους γιατρούς φορούν μάσκα και έρχονται και πάλι στην υγειονομική μονάδα.

 

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται όπως είπε την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα ωστόσο τους καλεί να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη