Παραδοχή Γεραπετρίτη και «καρφιά» για λοιμωξιολόγους και Κεραμέως: «Έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία»

Για τις ενστάσεις που υπήρξαν από αρκετά μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων, τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι «έχουμε τη χειρότερη επίδοση», την ώρα που «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά».

 

Αναλυτικά, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε: «Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή κινούμαστε λιγάκι στο άγνωστο. Διότι έχουμε τις μεταλλάξεις του ιού. Έχει μετατοπιστεί σε νεαρότερες ηλικίες η κίνηση του ιού, μπορεί να μη νοσούν βαριά αλλά κινείται σε νεαρότερες ηλικίες, οπότε ορισμένοι θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε αρκετά προστατευτικοί με τις νεαρότερες ηλικίες. Ορθώς κατά την άποψή μου πρυτάνευσε η αντίθετη άποψη».

 

Και συμπλήρωσε:«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά. Ακόμα και με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία έμειναν ανοιχτά. Δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα που να το δικαιολογεί. Πράγματι, στο κομμάτι των σχολείων έχουμε νομίζω τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά σχολεία. Η αλήθεια είναι, και δεν χρειάζεται να έχουμε καμία τεκμηρίωση σε αυτό, ότι συμβάλλει στην επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Διαμορφώνουμε συνθήκες που δεν είναι κατάλληλες. Μπορεί η τηλεκπαίδευση να έχει λειτουργήσει έχει φτάσει στο σχετικό της όριο. Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

 

 

 

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων του lockdown, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού και αν θα επιτραπεί ή όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο, Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη