ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Τη διάλυση της φυσιογνωμίας των Λαϊκών Αγορών επιχειρεί η Κυβέρνηση της ΝΔ

Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί για τις αλλαγές των λαϊκών αγορών. Παράλληλα, τονίζει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών γιατί θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους.

 

Πιο αναλυτικά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σημειώνει

 

Την αμέριστη συμπαράστασή του στην αντίθεση των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών στις νέες διατάξεις που έχει φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους τους.

 

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν είναι μόνο σε βάρος των παραγωγών αλλά και κατά των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων. Τις θέσεις αυτές θα τις διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην Βουλή στηρίζοντας και εκεί τις προσπάθειες των παραγωγών και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και των παραγωγών από το 1929 και ίσως είναι μακροβιότερος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η πρόταση νομοσχεδίου της κυβέρνησης, αλλάζει τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών, αντιστρατεύεται τον κοινωνικό χαρακτήρα τους, υπονομεύει τη δυνατότητα των πραγματικών παραγωγών να διαθέτουν απευθείας και χωρίς μεσάζοντες, τα προϊόντα τους στον καταναλωτή και οδηγεί στην εξόντωση των αγροτών, στην καταφανή εξυπηρέτηση συγκεκριμένων, πολύ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και στη δημιουργία περιορισμένων ολιγοπωλίων

 

Ο θεσμός των λαϊκών αγορών αντιστέκεται στην κυρίαρχη τάση και στη κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη αντίληψη που θέλει τα πάντα να περνούν μέσα από μεσάζοντες.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί, από ένας θεσμός που έχει ως βασικό στόχο να φέρει άμεσα χωρίς μεσάζοντες σε επαφή τον αγρότη παραγωγό με τον καταναλωτή, σε ένα θεσμό για εύκολο κέρδος για μεγάλες εταιρείες, πετώντας έξω φυσικά τον μικρό παραγωγό, τον αγρότη και όλους τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια δυνάμωσαν και έστησαν με εμπιστοσύνη αυτό το θεσμό της λαϊκής αγοράς.

 

Οι συνέπειες του σχεδίου της Κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι πολύ σοβαρές και στην ποιότητα αλλά και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων. Πρέπει να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε τοπικό επίπεδο, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών γιατί θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους και καλεί Την κυβέρνηση να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη