Τα απομνημονεύματα του Σ. Τσιόδρα

Αν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας αποφάσιζε να καταθέσει την εμπειρία του από τη συνεργασία του με την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, θα έγραφε ένα σίγουρο best seller.

 

Προφανώς το βιβλίο δεν θα τελείωνε εδώ, στην παραμονή του Πάσχα, αλλά ήδη θα είχαν γραφτεί αρκετά ενδιαφέροντα κεφάλαια.

 

Σπαρταριστά θα ήταν τα αποσπάσματα που θα αναφέρονταν στις πιέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα τομέων της οικονομίας. Τη μια άνοιξε μόνος του τα χιονοδρομικά κέντρα και την άλλη κατηγόρησε μέλη της επιτροπής ότι δεν ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής επειδή υπερασπίζονται συντεχνιακά συμφέροντα γιατρών που χάνουν πελατεία από αυτά.

 

Στο μεταξύ δίνει μάχη δημόσια για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων ώστε να είναι σαφές για τους ιδιοκτήτες τους ότι ο ίδιος παλεύει για τα συμφέροντά τους και δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις.

 

Ενδιαφέρον θα είχαν και οι μαρτυρίες για τη συμμετοχή των Γ. Γεραπετρίτη και Α. Σκέρτσου σε συνεδριάσεις ώστε να ελεγχθεί τυχόν ανυπακοή της πλειοψηφίας της επιτροπής σε προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Και οπωσδήποτε ένα ολόκληρο κεφάλαιο θα αφιερωνόταν στη θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να τους φορτώσει όλες τις ευθύνες για καταστροφικές όψεις της πολιτικής δημόσιας υγείας τον καιρό της πανδημίας.

 

 

 

Ετσι, θα έβγαιναν όλοι κερδισμένοι. Και οι κυβερνητικοί θα γλίτωναν από την οργή συγγενών θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους έξω από τη ΜΕΘ και οι επιστήμονες θα είχαν νομικά κατοχυρωμένη την ασυλία τους σε όποια τυχόν διεκδίκηση αποζημίωσης: Για οικονομική καταστροφή ή για θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

 

Το βιβλίο θα έβγαζε γέλιο με τις αφηγήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας στις έξι τα Σαββατοκύριακα που μετά την πήραν πίσω, για την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων που μετά την Πάρνηθα του Κ. Μητσοτάκη επετράπησαν και μετά ξανααπαγορεύτηκαν για να επιτραπούν και πάλι το Σαββατοκύριακο.

 

Και βέβαια θα θύμιζε αστυνομικό μυθιστόρημα και ιστορία μυστηρίου όταν στην αφήγηση θα έμπλεκαν οι διαδηλώσεις, τα πάρτυ στις πλατείες, οι μεγάλες συναθροίσεις σε σπίτια, τα μπαρ που λειτούργησαν παράνομα, οι αθρόες κατ εξαίρεση μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους έχοντες "κονέ", οι κατ εξαίρεση εμβολιασμοί των "κολλητών", οι ιερές συναλλαγές με την Εκκλησία.

 

Υπάρχουν ήδη νησιά γεμάτα τουρίστες που μπορούν να κάνουν αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς και από Ελληνες που απλά παραβίασαν τα μέτρα γιατί μπορούν.

 

Κάθε μέρα μαζεύεται υλικό για τα απομνημονεύματα του Σ. Τσιόδρα που δεν θα τα γράψει και θα είναι κρίμα. 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη