Εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών γνωστοποιούνται τα εξής:

 

Αναρτήθηκε στις 20-4-2021 η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφορικά με το «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» (ΦΕΚ Β΄1596/20-4-2021). Στο πλαίσιο της απόφασης επισημαίνεται ότι μπορούν να εγγραφούν νέα σωματεία, ενώ τα ήδη εγγεγραμμένα  θα πρέπει να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό μητρώο της  Γ. Γ. Α . κάθε χρόνο.

Προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο αποτελεί η κατάθεση  των κάτωθι δικαιολογητικών στην Π.Ε. Σερρών –Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας :

           Τα  έξι (6) βιβλία που είναι υποχρεωμένα να τηρούν τα σωματεία,  να είναι θεωρημένα και ενημερωμένα 

           Σύμβαση με προπονητή με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της Γ.Γ.Α. θεωρημένη από την  εφορεία. Σημειώνεται ότι: α) υποχρέωση κατάθεσης της παρούσας σύμβασης  έχουν τα  σωματεία τοπικού  πρωταθλήματος  πρώτης κατηγορίας  και άνω  β) υπεύθυνη δήλωση ότι η κατηγορία που αγωνίζεται το σωματείο δεν έχει υποχρέωση απασχόλησης    προπονητή (ομαδικά αγωνίσματα) και σωματεία που έχουν στη δύναμη τους αθλητές κάτω των 18 ετών (ατομικά αθλήματα)

           Κατάθεση ετησίως των οικονομιών στοιχείων: απολογισμό & ισολογισμό (προηγουμένου έτους) και προϋπολογισμό (επομένου  έτους) , σε περίπτωση που το σωματείο επιχορηγηθεί  από κρατικό φορέα με ποσό πάνω από 3.000€ θα πρέπει να καταθέσει και ειδικό απολογισμό για το συγκεκριμένο ποσό (πως θα  αξιοποιηθεί υποχρεωτικά μονό σε αθλητικές δράσεις) σε περίπτωση ελέγχου των οικονομικών στοιχειών το σωματείο θα πρέπει να έχει τα αντίστοιχα παραστατικά των δαπανών

           Τις αρχαιρεσίες (εκλογές και ορισμό διοικητικού συμβουλίου) παρουσία δικαστικού  αντιπρόσωπου  (ν. 4726/181α /2020)

           Την τροποποίηση του  καταστατικού  εντός  τον χρονικών ορίων που ορίζονται στο σχετικό ΦΕΚ

Μετά από την 31-8-2021 (νέα αγωνιστική χρονιά 2021-2022), αθλητικό σωματείο το οποίο δεν θα έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση της Γ.Γ.Α. και δεν  έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, να παίρνει μέρος στις διοργανώσεις των αντιστοίχων ομοσπονδιών, οι αθλητές του δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των  ευεργετημάτων από τις διακρίσεις τους καθώς και να λαμβάνει τις επιχορηγήσεις από φορείς της πολιτείας .

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τα αθλητικά σωματεία προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα σε περιπτώσεις χρηματοδότησης, ελέγχου κ.λ.π.,  θα πρέπει να ενημερώνουν για τις αλλαγές του  Διοικητικού  τους Συμβουλίου εκτός από την Π.Ε. Σερρών-Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και την αρμόδια ΔΟΥ (εμπρόθεσμα),  το πρωτοδικείο και την τράπεζα (στην οποία τηρούν τραπεζικό λογαριασμό) .

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη