Σέρρες: Πως κύλησε η πρώτη μέρα της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια

«Καλύτερα από το αναμενόμενο» χαρακτήρισε ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Στέλιος Ρίζος, την πρώτη μέρα, σήμερα της επαναλειτουργίας των Λυκείων στην Π.Ε Σερρών.

 

Ο κ. Ρίζος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, είπε πως το 95% των μαθητών των Λυκείων μπήκαν κανονικά στις αίθουσες αφού ακολούθησαν τη διαδικασία με τα self tests και έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα πέρασαν το κατώφλι του σχολείου. Στο 5% συγκαταλέγονται οι τρεις μαθητές που διαγνώσθηκαν θετικοί , μαθητές που αρνήθηκαν να κάνουν self test, που σημαίνει πως πήραν απουσία αφού δεν μπορούν αν μπουν στην αίθουσα διδασκαλίας, ούτε να παρακολουθήσουν διαδικτυακά. «Σέβομαι την απόφασή τους , αλλά να σεβαστούν και την δική μας υποχρέωση να ακολουθήσουμε το Νόμο» είπε ο κ. Ρίζος , συμπληρώνοντας πως στο 2% εντάσσονται και παιδιά προσφύγων ή αλλοδαπών που ενδεχομένως συνάντησαν κάποια δυσκολία στη διαδικασία, ευελπιστώντας πως αυτό θα ξεπεραστεί.

 

Σε σύνολο 4.346 μαθητών λυκείων σε όλη την Π.Ε Σερρών απουσίαζαν (για τους παραπάνω λόγους) 210 μαθητές ενώ στους 550 καθηγητές απουσίαζε ένας που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι μεγαλύτερη απουσία παρατηρήθηκε στα δύο ΕΠΑΛ των Σερρών όπου συνολικά δεν μπήκαν στις σχολικές αίθουσες 130 μαθητές.

 

Σχολαστικοί καθαρισμοί στους σχολικούς χώρους

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως ο Δήμος Σερρών ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για τη ασφαλή δια ζώσης διδασκαλία των Λυκείων της περιοχής ευθύνης του . Έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων σχολαστικοί καθαρισμοί και μάλιστα αυξήθηκε κατά μια καθαρίστρια κάθε σχολείο για την ασφαλή επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας και των επόμενων ημερών.

Ο κ. Σιαμάγκας ανέφερε πως οι καθαρίστριες που μετακινήθηκαν από σχολικές μονάδες που συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας και δε δικαιούνται rapid test , θα κάνουν, είτε στα σημεία που διεξάγονται όλη την εβδομάδα ή στο διαπιστευμένο ιατρικό κέντρο που συνεργάζεται ο Δήμος Σερρών.

Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη