Εφιάλτης για την κυβέρνηση ο Μ. Φουρθιώτης

Θοδωρής Καραγιαννίδης

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν περίμεναν ότι θα ξετυλιχτεί το κουβάρι τόσο γρήγορα και γι αυτό, όταν ο εκδότης Κ. Βαξεβάνης έκανε την καταγγελία για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του από τον τηλεπαρουσιαστή, έκαναν πως δεν άκουσαν.

 

Το γεγονός ότι δικαιώνεται στην πράξη ο πλέον στοχοποιημένος δημοσιογράφος από το Μέγαρο Μαξίμου είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να τους συμβεί. Η "γραμμή" είναι να αντιμετωπίζεται η σύλληψη Φουρθιώτη σαν είδηση του αστυνομικού δελτίου, να αποφεύγεται οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο και να κρύβονται πίσω από το σύνθημα "όλα στο φως".

 

Το βέβαιο είναι ότι όσο λιγότερη συζήτηση γίνεται τόσο το καλύτερο για το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο πιο εκτεθειμένος υπουργός είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη για την αστυνομική προστασία την οποία απολάμβανε ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής και την οποία ο ίδιος θεωρούσε απολύτως δικαιολογημένη.

 

Στις αρχές Απριλίου, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Γ. Καμίνη, είχε υπερασπιστεί τις αποφάσεις της ΕΛ.ΑΣ εγκαλώντας μάλιστα για υπερβολές την αντιπολίτευση: «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο από τον Μάιο του 2020! Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Και είχε προσθέσει: «Ποτέ δεν τον φύλαξαν 14, όπως σκορπίζεται χαιρέκακα από τον ανεμιστήρα λάσπης. Στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε θωρακισμένο. Η αστυνομία με κατηγορηματική ανακοίνωση διέψευσε δηλώσεις για 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα, ποτέ δεν διέψευσε τη φύλαξη. Δεν υπάρχει αντίφαση στην εντολή που έδωσαν να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα φύλαξης για συγκεκριμένο μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Ερευνώνται τυχόν παρατυπίες».

 

Απαντήσεις θα κληθεί να δώσει και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις Βρούτση είχε ξεμπερδέψει με μια λιτή δήλωση: «Ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω». Είχε, πάντως, παραδεχτεί ότι, για λόγους τους οποίους δεν εξήγησε,«το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής».

 

Και, τελικά, το μπαλάκι θα καταλήξει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε επιλέξει ανενεργές ιστοσελίδες συμφερόντων Φουρθιώτη για να τις χρηματοδοτήσει και, μετά την κατακραυγή, αναγκάστηκε να κάνει πίσω, έχοντας όμως αποδείξει στην πράξη την ειδική σχέση του Μ. Φουρθιώτη με το σύστημα Μητσοτάκη.

 

 

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη