Καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Ξηλώνουν κλινικές, και εξωθούν γιατρούς σε παραίτηση

Την ανάκληση απόφασης μετακίνησης «για πολλοστή φορά» παθολόγου από το νοσοκομείο της Τρίπολης ζητεί η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλοντας τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για «τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών, που έχουν οδηγήσει τους συναδέλφους σε απόγνωση».

 

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με ανάρτηση στο facebook τονίζει ότι «μετά τη διάλυση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου και της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης αλλά και τις αθλιότητες του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου που έδωσαν τη χαριστική βολή και ανάγκασαν 3 παθολόγους σε παραίτηση επειδή δε δέχτηκαν να τους τσαλακώνει την αξιοπρέπεια τους, ξηλώνουν τη μία μετά την άλλη τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων των όμορων νομών και εξωθούν και άλλους συναδέλφους στην παραίτηση».

 

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση παθολόγου από το νοσοκομείο Τρίπολης, ο οποίος «μετακινείται συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 2020. Τέσσερις φορές προς το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, στο οποίο εφημέρευε καθημερινά για ολόκληρα επταήμερα χωρίς ρεπό. Χαρακτηριστικά, μέσα σε 21 μέρες έκανε 16 ενεργείς εφημερίες με αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο  να παρουσιάσει πρόβλημα υγείας».

 

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω παθολόγος έχει δύο ανήλικα παιδιά και η σύζυγός του εργάζεται ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ «όχι μόνο δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία το αίτημα για μη μετακίνηση λόγω προβλημάτων υγείας εξετάζεται από τριμελή υγειονομική επιτροπή που συστήνεται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια (αλήθεια έχουν συσταθεί οι αντίστοιχες υγειονομικές επιτροπές κ.κ. Υπουργοί;) και μετακινεί ξανά το συνάδελφο, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο του Πύργου».

 

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι «κυβέρνηση, υπουργείο Υγείας, Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων, έχουν ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση κλινικών και νοσοκομείων, αλλά και για το κύμα παραιτήσεων των γιατρών ειδικά από τα νοσοκομεία της περιφέρειας».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

 

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών, που έχουν οδηγήσει  τους συναδέλφους σε απόγνωση.

 

Αντί η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μεριμνήσουν για κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες, αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν μετακινούμενο θίασο.

 

 

 

Μετά τη διάλυση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου και της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης αλλά και τις αθλιότητες του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου που έδωσαν τη χαριστική βολή και ανάγκασαν 3 παθολόγους σε παραίτηση επειδή δε δέχτηκαν να τους τσαλακώνει την αξιοπρέπεια τους, ξηλώνουν τη μία μετά την άλλη τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων των όμορων νομών και εξωθούν και άλλους συναδέλφους στην παραίτηση.

 

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση του συναδέλφου παθολόγου από το νοσοκομείο Τρίπολης, ο οποίος μετακινείται συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 2020. Τέσσερις φορές προς το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, στο οποίο εφημέρευε καθημερινά για ολόκληρα επταήμερα χωρίς ρεπό. Χαρακτηριστικά, μέσα σε 21 μέρες έκανε 16 ενεργείς εφημερίες με αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο  να παρουσιάσει πρόβλημα υγείας.

 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη του ότι ο συνάδελφος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών με εργαζόμενη σύζυγο, όχι μόνο γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου, όχι μόνο δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία το αίτημα για μη μετακίνηση λόγω προβλημάτων υγείας εξετάζεται από τριμελή υγειονομική επιτροπή που συστήνεται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια (αλήθεια έχουν συσταθεί οι αντίστοιχες υγειονομικές επιτροπές κ.κ. Υπουργοί;) και μετακινεί ξανά το συνάδελφο, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο του Πύργου.

 

Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων, έχουν ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση κλινικών και νοσοκομείων, αλλά και για το κύμα παραιτήσεων των γιατρών ειδικά από τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ευθύνονται για το γεγονός ότι νέοι γιατροί διστάζουν να διεκδικήσουν μία θέση από τις ελάχιστες που προκηρύσσονται, βλέποντας τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι τους στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν γιατροί για αυτό δεν κάνουν προσλήψεις.

 

Γιατροί υπάρχουν, εσείς τους διώχνετε.

 

Απαιτούμε:

 

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για μετακίνηση για πολλοστή φορά του συναδέλφου Παθολόγου από το νοσοκομείο της Τρίπολης, διαφορετικά είστε υπεύθυνοι για το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Τρίπολης θα στερηθεί έναν Παθολόγο.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη