Αιρετός του Σκουτάρεως έδιωξε τον ΤΟΕΒ Νιγρίτας που θέλησε να τοποθετήσει ειδικά stands για τη συγκέντρωση αγροτικών αποβλήτων;

Το πρόβλημα της διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων είναι πολύ σοβαρό και ταλανίζει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

 

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Νιγρίτας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργάνωσε και εφαρμόζει, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βισαλτίας, Σύστημα Ορθολογικής Διαχείρισης των Κενών Συσκευασιών των Αγροχημικών.

 

Ένα περιστατικό, όμως, που προκαλεί προβληματισμό και πλήθος σχολίων, έφερε στην «επιφάνεια» η δημοτική σύμβουλος Σερρών και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου.

 

Σύμφωνα με την κ. Παπαφωτίου, αιρετός στην τοπική κοινότητα Σκουτάρεως φέρεται να έδιωξε «κακήν κακώς» τον ΤΟΕΒ Νιγρίτας, όταν θέλησε να τοποθετήσει ειδικά stands για τη συγκέντρωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

 

Στην ανάρτησή της η κ. Παπαφωτίου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Πήγε μαθαίνω ο ΤΟΕΒ Νιγρίτας να τοποθετήσει σε σημείο αγροτικής άρδευσης στο Σκούταρι αυτά τα καλαίσθητα σταντ, για να βάζουν εκεί οι αγρότες τις συσκευασίες των τοξικών φυτοφαρμάκων τους, και τοπικός Αιρετός Αξιωματούχος ζήτησε τον λόγο, απειλώντας με ξήλωμά τους!!

Αν η ίδια η Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει τις οργανωμένες και επίσημες πρωτοβουλίες υγειονομικής προστασίας ανθρώπων και περιβάλλοντος με εχθρότητα και απόρριψη, πείτε μου τί να περιμένουμε για τα χωριά μας».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη