Συναγερμός μετά τον εντοπισμό νέων κρουμάτων της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό κι άλλων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κοροναϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ

 

Yπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν επίσημα ανακοινωθεί είναι 2. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα, ενώ οι Αρχές είχαν θορυβηθεί κυρίως εξαιτίας της ευκολίας στην μεταδοτικότητά του αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή καλύπτεται από τα εμβόλια.

 

Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, ωστόσο με βάση την ενημέρωση του Μεγάλου Σαββάτου η πίεση στο δημόσιο σύστημα παραμένει μεγάλη, με τους διασωληνωμένους να παραμένουν πάνω από 800 και να μην μειώνονται με τον επιθυμητό ρυθμό.

 

Σύμφωνα με το OPEN, οι μάσκες θα συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας μέχρι και τουλάχιστον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς αυτές όταν η εμβολιαστική κάλυψη φτάσει περίπου το 70%. Ωστόσο, δύο υποεπιτροπές ειδικών εξετάζουν αυτό το διάστημα αν είναι εφικτό το σενάριο οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί να γλιτώνουν και από κάποιους περιορισμούς.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη