Προφυλακιστέοι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του

Στη φυλακή οδηγείται ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Η ίδια απόφαση ελήφθη και για τους άλλους δύο συκατηγορούμενούς του, ο οποίος συνελήφθησαν ως οι εκτελεστές των συμβολαίων του Μένιου Φουρθιώτη για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του κατ' εντολή του παρουσιαστή, αλλά και για την ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που επιχείρησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο στη Νέα Ερυθραία.

 

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών των δύο παραπάνω υποθέσεων, αλλά και των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο επίθεσης σε βάρος του από τον Μένιο Φουθιώτη. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες μόνο σχετικά με ναρκωτικά αφέθηκε ελεύθερος.

 

Νωρίτερα, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του απολογήθηκαν επί περίπου έξι ώρες στον ανακριτή και αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες. Οι δύο που κατηγορούνται ως εκτελεστές των συμβολαίων του τηλεπαρουσιαστή, αρνήθηκαν και την εμπλοκή τους στην ένοπλη επίθεση κατά των αστυνομικών, υποστηρίζοντας πως από τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύεται ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού. Επέμειναν επίσης πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.

 

 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι επιθέσεις έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη ήταν οργανωμένες από τον βασικό κατηγορούμενο , προκειμένου να πετύχει την επιστροφή του σε καθεστώς αστυνομικής φύλαξης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του είναι αυτοί που ανέλαβαν να εκτελέσουν το σχέδιο του παρουσιαστή, έναντι χρηματικού ποσού.

 

Ο Μένιος Φουρθιώτης βαρύνεται με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη αλλά και με επτά πλημμελήματα. Οι δύο συγκατηγορούμενοι λογοδότησαν για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της έκρηξης καθώς και για έξι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη