Εκτός ελέγχου το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο οργανώμενο έγκλημα - Γιατί βασίζει «στα τυφλά» η ΕΛΑΣ


Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι εν ψυχρώ δολοφονίες ακόμη μέρα-μεσημέρι αλλά και ενώπιον πολλών μαρτύρων, με φόντο το νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Ο Μάιος ήταν ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, καθώς σημειώθηκαν, τέσσερα μαφιόζικου τύπου χτυπήματα.

Μάλιστα, μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού το απόγευμα της Κυριακή στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του  παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας, στη Βάρη.

 

Ειδικότερα, μόνο τον Μάιο είχαμε:

 

    Στις αρχές Μαΐου δολοφονείται ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης στη Ζάκυνθο.

    Στις 15 Μαΐου στη Μεταμόρφωση νεκρός πέφτει ο παλαίμαχος πυγμάχος με το παρατσούκλι «Κεφάλας» χτυπώντας σε καρδιά και κεφάλι.

    Την Κυριακή, στα Σεπόλια δολοφονήθηκε ο 32χρονος Αλβανός μέσα σε καφέ.

    Τη Δευτέρα 31/5, νεκρός έπεσε ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

 

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου είχε λάβει χώρα η μαφιόζικη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

 

Το «τρίγωνο» που εξετάζουν οι αρχές και τα «σκοτεινά σηεμία»

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», από τη μεριά τους οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να εστιάζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία.

 

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών ωστόσο είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

 

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική

έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

 

«Υπάρχει θέμα με το οργανωμένο έγκλημα», παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη».

Γεγονός είναι ωστόσο ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας πως δεν έχουν τέλος  και τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά 10 ημέρες.

 

Ενδεχομένως, να υλοποιείται, μια ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας με μαφιόζικα χτυπήματα, να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, να συμβαίνουν δίπλα μας, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

 

Η περίπτωση Μπερδέση και το «κλείσιμο στομάτων»

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ρεπορταζ, το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν μέσα στα 500 ονόματα του φακέλου Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα που παρέδωσε ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.

 

Το περιστατικό στα Σεπόλια προχθές, με θύμα έναν 32χρονο τον οποίο εκτέλεσαν μέσα σε καφετέρια, δε φαίνεται πως συνδέεται με τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη.

 

Ο Τάσος Μπερδέσης φαίνεται πως στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε εντοπιστεί με όπλο που δεν κατείχε νόμιμα.

 

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα,  η δολοφονία του πυγμάχου, «ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου πιστοποιημένο και από τη μεθοδολογία του. Μετά το φάκελο που έδωσε ο υπουργός στις δικαστικές αρχές, τους έχει πιάσει όλους μιας πρεμούρα να ξεκαθαρίσουν τις υποθέσεις τους. Δεν γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά για να μην ανοίξουν στόματα.

 

Ο συγκεκριμένος πυγμάχος είχε διάφορες “αμαρτίες” στην πλάτη του, αλλά ήταν σε μια περίοδο ηρεμίας. Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δεν μπορούν να τροποποιήσουν ή να σβήσουν το παρελθόν τους. Στη μαφία υπάρχουν κανόνες, όταν παραβιάζονται κάποιοι πεθαίνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γερνάνε ποτέ, έχουν ημερομηνία λήξης.

 

 

 

Σίγουρα κάποιες υποθέσεις από το παρελθόν τον κυνηγούσαν, σίγουρα κάποια πράγματα γνώριζε, σίγουρα κάποιοι αισθάνονταν απειλή από τα όσα θα μπορούσε να πει αυτός ο άνθρωπος».

 

Αυτό που γίνεται τώρα, έχει ξαναγίνει στα τέλη της δεκατίας του ’90, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Υπήρχε έξαρση που φαγώθηκαν οικογένειες ολόκληρες. Εύχομαι να μην πέσει κανένα περιπολικό επάνω σε αυτούς τους αδίστακτους κακοποιούς. Φοβάμαι για τους συναδέλφους. Αυτοί ζουν ανάμεσά μας».

 

Ο τρόπος εκτέλεσης των συμβολαίων θανάτου

 

Εξηγώντας πως εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου, ανέφερε ότι υπήρχε μια παλιά πρακτική οι πληρωμένοι εκτελεστές να έρχονται από το εξωτερικό.

«Οι πολίτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Ανυπεράσπιστοι είναι όσοι είχαν κάποιο παρελθόν και είναι μέσα σε αυτή τη μηχανή και αλέθονται. Παλαιότερα υπήρχε ένας κώδικας ακόμα και σε αυτού του τύπου τις δολοφονίες. Ο κώδικας ήταν ότι όταν υπάρχουν άλλοι μπροστά δεν το κάνουμε. Κάποιοι, για να ξεμπερδεύουν με τη δουλειά, έσπασαν αυτό τον κώδικα και αυτό προβληματίζει.

Μέσω εξοστρακισμού μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος άνθρωπος, ένα παιδί. Υπάρχουν συμβόλαια θανάτου που έχουν εξιχνιαστεί. Το πραγματικό πρόβλημα στα συμβόλαια θανάτου είναι ότι δε γίνεται από ντόπιους κακοποιούς. Έρχονται από αλλού, το κάνουν και φεύγουν, και όλο αυτό κανονίζεται μέσω διαδικτύου», συνέχισε ο ίδιος.

 

Οι κάμερες καταγράφουν το μέσο διαφυγής και το άτομο που έκανε την πράξη. Αν το άτομο διαφύγει από τη χώρα και το μέσο αλλοιωθεί ή εξαφανιστεί, τότε το υλικό από τις κάμερες δεν μας βοηθάει κάπου. Επίσης δεν υπάρχουν παντού κάμερες.

 

«Ας φανταστούμε το πληρωμένο συμβόλαιο σαν έναν άνθρωπο που έχει πάρει μία πέτρα και την πετάει σε ένα κεφάλι ενός ανθρώπου. Μπορεί να βρούμε την πέτρα, αλλά για εμάς το πιο σοβαρό είναι να βρούμε ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που το κάνουν είναι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες, κακοποιοί Έλληνες», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

 

Οι αριθμοί του οργανωμένου εγκλήματος

 

Σύμφωνα με το in.gr, η μαφία που δρα στην Ελλάδα, είναι χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα.

 

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν:

 

    499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.

    Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA

    Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες

    Αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς»

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη