Αμηχανία στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τη «δωροκάρτα» στους νέους και τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη


Εμφανής είναι η αμηχανία στον φιλοκυβερνητικό τύπο αναφορικά με την ανακοίνωση της «δωροκάρτας» των 15 ευρώ στους νέους προκειμένου να εμβολιαστούν αλλά και τον διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένω και μη.

 

Ενδεικτικό είναι το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στα Νέα με τίτλο «Περίεργοι καιροί, περίεργα μέτρα», με τον αρθρογράφο  να σχολιάζει το freedompass αναφέροντας:  «δεν μπορώ κιόλας να μην το βρίσκω περίεργο, σχεδόν στα όρια του αστείου».

 

«...αφού ούτε η ενημέρωση ούτε η πειθώ φέρνουν αποτελέσματα, τι άλλο μένει εκτός από το ισχυρότερο δέλεαρ, τη χρηματική ανταμοιβή; «Desperate times, desperate measures», όπως λένε οι Αμερικανοί. Απελπισμένοι καιροί, απελπισμένα μέτρα, δηλαδή. Στην περίπτωσή μας, απελπισμένο δεν το λες. Περίεργο, ναι» προσθέτει ο κύριος Κασιμάτης.

 

Διάχυτη είναι η αμηχανία και στο liberal, με τον Τάσο Ευαγγελίου σε άρθρο με τίλτο «Κλέβοντας» το … πορτοφόλι του Τσίπρα να επιχειρεί να πείσει πως η δωροκάρτα των 150 ευρώ δεν αποτελεί «επίδομα» προς τους νέους για να εμβολιαστούν.

 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μοίρασε κάποιο επίδομα όπως αυτά που μοίραζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή αυτά που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2019 αλλά και την προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών. Και κυρίως δεν χάρισε 150 ευρώ στους νέους χωρίς στόχο και σκοπό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Έντονα επικριτική είναι και η στάση του Βασίλη Κανέλλη στο Βήμα με τίτλο «Ναι στα εμβόλια, αλλά τι γίνεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες;». Ο αρθρογράφος αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

 

«Ακόμη κι εκείνοι που δεν εγείρουν αντιρρήσεις για τον μαζικό εμβολιασμό, θα πρέπει να ανησυχούν όταν ακούνε για κανόνες, πλαίσια, covid free εστιατόρια, μπαρ μόνο για εμβολιασμένους ή ήδη νοσούντες.

Διότι, ακόμη κι αν η επίσημη πολιτεία οφείλει να προστατέψει τη δημόσια υγεία με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν ρίχνει το μπαλάκι των αποφάσεων τους επιχειρηματίες, το πρόβλημα είναι βαθύτατα κοινωνικό και ανθρώπινο» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κύριος Κανέλλης, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

 

 

 

«Και στο κάτω – κάτω δεν μπορεί να απαιτούμε από τον κόσμο να εμβολιαστεί οικεία βουλήσει, αλλά να τον «σημαδεύουμε» όπως κάποτε σημάδευαν τους λεπρούς. Τέτοιες κινήσεις μάλλον ενισχύουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα, παρά το φρενάρουν. Πειθώ χρειάζεται. Σοβαροί άνθρωποι να μιλάνε χωρίς να μπερδεύουν τον κόσμο. Επιστήμονες κι όχι τηλεαστέρες, πολιτικοί κοντά στον κόσμο κι όχι για το φαίνεσθαι».

 

Τέλος, η Καθημερινή στο κύριο άρθρο της εκτοξεύει έμμεσες βολές κατά τη κυβέρνησης για «ριψοκίνδυνη» χαλάρωση των μέτρων, καθώς υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:  «αν αγνοήσουμε την απειλή της νέας επικίνδυνης μετάλλαξης «Δέλτα», για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός, και ζωές μπορεί να κινδυνεύσουν, και η κίνηση εντέλει να πληγεί. Γι’ αυτό και η εντολή «πετάξτε τις μάσκες» δεν είναι απλώς πρόωρη. Είναι και πολλαπλώς ριψοκίνδυνη».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη