Ιερείς τιμωρήθηκαν γιατί χρησιμοποίησαν κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία και ζήτησαν και συγγνώμη


Σε αργία τέθηκαν από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων δύο ιερείς που λειτουργούσαν σε χωριό του νομού Ιωαννίνων, επειδή χρησιμοποιούσαν κουταλάκια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία.

 

Όπως αναφέρει το tzafnews.gr, σε ό,τι αφορά στη μία περίτπωση, πρόκειται για την πρώτη τιμωρία κληρικού για θέμα δημόσιας υγείας. Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικούς μήνες, με τον ιερέα να τιμωρείται με τρεις μήνες αργίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας χρησιμοποιώντας κουτάλια μιας χρήσης ήθελε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της Θείας Μετάληψης.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ιερέας χρησιμοποίησε το Πάσχα κουταλάκι μίας χρήσης. Σύμφωνα με το OPEN, τιμωρήθηκε με ενός μήνα αργία και εμφανίστηκε μετανιωμένος.

 

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, Πατήρ Φώτιος Γαβριελάτος υποστήριξε ότι οι εν λόγω πράξεις αποτελούν «αντάρτικο».

 

Η απόφαση του Μητροπολίτη προκάλεσε αντιδράσεις με πολλούς να κάνουν λόγο για σκοταδιστική απόφαση, ωστόσο ένας εκ των δύο ιερέων εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και δήλωσε συγγνώμη.

 

«Έκανα ένα λάθος πάνω σε κρίση πανικού. Η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια και ήταν από τα πρώτα κρούσματα στα Ιωάννινα πέρσι το Μάρτιο. Από εκεί και πέρα εγώ θεώρησα ότι είναι καλύτερο για να μην υπάρχει φόβος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία, να τους κοινωνήσω με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης που μετά καταστρέφονται» τόνισε στο Live News.

 

«Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών» συμπλήρωσε.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη