Προσωρινή διοίκηση στη συνομοσπονδία παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος.


Συγκροτήθηκε, την Τετάρτη 21-07-2021, σε σώμα η προσωρινή διοίκηση της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος. Το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δεκαπέντε μέλη. αποφάσισε στη θέση του πρόεδρου να τοποθετηθεί ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής,

Ήταν ένα όνειρο δεκαετιών που υλοποιήθηκε έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πλέον οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές της χώρας αποκτούν ενιαία και πιο δυνατή φωνή.

Η συνομοσπονδία, στην οποία συμμετέχουν άπαντες οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, έρχεται να ενδυναμώσει το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, όπως άλλωστε αυτό αποδεικνύεται, από την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ομοσπονδιών και σωματείων της χωράς από όλους τους κλάδους των λαϊκών αγορών.

 

Παράλληλα όμως καλείται από την αρχή να κολυμπήσει σε βαθιά νερά, αφού οι χτυπημένες από τον κορονοιό και την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει αυτός, λαϊκές αγορές και οι εργαζόμενοι τους προσπαθούν να επιβιώσουν.

Οι λαϊκές αγορές, κάθε κλάδος, κάθε εργαζόμενος βιώνει την οικονομική κρίση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από καταστάσεις που έχει υπαγορεύσει η πανδημία και οι συνέπειες αυτής.

Ταυτόχρονα οι διαθέσεις της κυβέρνησης, με το νέο σχέδιο νόμου, που επιχειρεί να εφαρμόσει αποτελούν ένα ακόμη τεράστιο ζήτημα. Ακόμα κι αν αυτή την στιγμή "φαινομενικά" αυτό το σχέδιο νομού έχει παγώσει, κανένας δε μπορεί να προεξοφλήσει τις εξελίξεις, αλλά και τις συνέπειες αυτών σε "αιφνιδιαστικό" χρονικό διάστημα.

 

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και στο μήνυμα του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής:

« Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μία πραγματικά ιστορική στιγμή. Μετά από δεκαετίες κατορθώσαμε επιτέλους να ιδρύσουμε την συνομοσπονδία μας. Και είναι τεράστια τιμή μου να βρίσκομαι στη θέση του προέδρου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν μία τεράστια παράλειψη που έχει κοστίσει στον κλάδο μας. Και αυτό γιατί διαφορετικά συμπεριφέρονται, οι όποιοι συνομιλητές μας, όταν έχουν απέναντι τους σκόρπιες ομοσπονδίες και σωματεία και διαφορετικά μία συνομοσπονδία που εκφράζει όλο τον χώρο των λαϊκών αγορών.

Η ενιαία φωνή μας, που πλέον υπάρχει, αναμφίβολα αλλάζει τα δεδομένα. Γινόμαστε πιο ισχυροί και πιο καθοριστικοί . Και θα γίνουμε ακόμη περισσότερο αν προστεθούν στην συνομοσπονδία η μία - δύο ομοσπονδίες που δεν βρίσκονται σήμερα εδώ. Η πρόσκληση από την μεριά μας παραμένει και είναι ανοιχτή.

Δυστυχώς η συνομοσπονδία μας δεν έχει περιθώρια για να κάνει δοκιμές ή να έχει περίοδο χάριτος. Και αυτό γιατί τα προβλήματα  λαϊκές αγορές είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν.

Η πανδημία του κορονοιόυ μας έπληξε, μας πλήττει και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να μας πλήττει. Γνωρίζεται όλοι πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και φαντάζομαι γνωρίζετε τις εκτιμήσεις που θέλουν να γίνεται ακόμη χειρότερη από το Σεπτέμβριο.

Αντί όμως να είναι αυτή η κύρια ασχολία μας, δηλαδή η αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουμε μπροστά μας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θέλει να αλλάξει τη φυσιογνωμία των λαϊκών αγορών. Ένα νομοσχέδιο που αργά η γρήγορα θα βρούμε και πάλι μπροστά μας και θα κληθούμε  να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί, όπως πολλές φορές έχουμε πει, την εν΄ ψυχρό δολοφονία των λαϊκών αγορών.

Ένα νομοσχέδιο, που είχε πάνω από πέντε προσχέδια και από αυτά που μαθαίνουμε έχουν γίνει νέες αλλαγές που όμως εμείς δε γνωρίζουμε. Καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και με την βοήθεια της συνομοσπονδίας να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τον διάλογο. Χρειάζεται συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους».

Μας περιμένει πολύ δουλειά και μεγάλος αγώνας. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να δώσουμε τις μάχες μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Καλή δύναμη σε όλους».

 

Το πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της συνομοσπονδίας είναι το εξής:

 

- Πρόεδρος : Άγγελος Δερετζής

-Αναπληρωτής Πρόεδρος : Βασίλειος Μακρίδης

-Αντιπρόεδρος : Απόστολος Τσακανίκας

-Αντιπρόεδρος : Στεφανία Τζοάνου

-Γενικός Γραμματέας : Παντελής Μόσχος

-Αναπληρωτής Γραμματέας : Θεοδωρoς Γαβρήλος

-Ταμίας : Χρήστος Μπάκας

-Μέλος : Ηλίας Γεώργιος

-Μέλος : Στέφανος Τομαρόπουλος

-Μέλος : Παναγιώτης Σταυρίδης

-Μέλος : Παντελής Παπαδάκης

-Μέλος : Ανέστης Καρυπίδης

-Μέλος :Λαζαρος Παυλίδης

-Μέλος :Ελένη Μαραγκάκη

-Μέλος :Γιώργος Λαβιδας

 

Καθήκοντα Εκπρόσωπου Τύπου της Συνομοσπονδίας αναλαμβάνει ο Κος Σταμάτης Παγιάτης.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη