Παναγιώτης Σαββίδης : Ο δήμαρχος ηταν απών


Σε Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε η σημερινή έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Κ.Σ. Αχλαδοχωρίου, για το θέμα της λειτουργίας λατομείου γρανίτη στην περιοχή του Λαϊλιά, που επανέρχεται εκ νέου από τον ίδιο επιχειρηματία που και πάλι το είχε επιχειρήσει το 2007. Ομόφωνα το Κ.Σ. Αχλαδοχωρίου αποφάσισε ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας  να σταθούν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.

Ο λαλιστατος δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης,  ΑΠΩΝ για μία ακόμη φορά, για ένα σοβαρό θέμα που δεν αφορά μόνο τα χωριά του Κρουσοβίτη αλλά όλο το δήμο μας και γενικότερα όλο το νομό αφού έχει σχέση με τον εμβληματικό Λαϊλιά.

Προσωπικά δεν περίμενα ιδιαίτερες ευαισθησίες από τον επικεφαλής μιας (άχρηστης) δημοτικής Αρχής, που στα επτά χρόνια διοίκησης της δεν έχει ασχοληθεί διόλου με την κοιλάδα του Κρουσοβίτη και την ανάδειξη της, από το Σιδηρόκαστρο εως το Καρυδοχώρι. Ένα πραγματικό φυσικό στολίδι του τόπου, που εάν ήταν σε άλλη χώρα θ'  αποτελούσε κορυφαίο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Το ερώτημα που τίθεται είναι, αν ο δήμαρχος Σιντικής ήταν ενήμερος  για τις κινήσεις της εταιρείας και αν ναι γιατί δεν αντέδρασε και το βασικό γιατί δεν ενημέρωσε εγκαίρως το Δ.Σ. Σιντικής και το Κ.Σ. Αχλαδοχωρίου. Γνωρίζοντας τις "ευαισθησίες" του για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είμαι βέβαιος πως "κάποιος μας δουλεύει" και θα φανεί σύντομα.

Πρέπει να σταθούμε άπαντες στον αγώνα κατά του λατομείου στον Λαϊλιά, γιατί εάν ένα  ξεκινήσει τη λειτουργία του, θα πάρουν σειρά και άλλα. Ας μην επιτρέψουμε ο τόπος μας να γίνει Ελντοράντο εταιρειών που το μόνο που του ενδιαφέρει είναι το κέρδος, μ' "επενδύσεις"  που δεν προσφέρουν το παραμικρό στην ανάπτυξη του τόπου και καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και το μέλλον μας.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη