Περιοδεία του Γ. Δελή στις Σέρρες


Με αφορμή τη διενέργεια του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (10/9/2021) περιοδείες του κλιμακίου της ΤΕ με επικεφαλή τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή.

 

Ο κύριος Δελής επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Σερρών, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς σε σχολεία της πόλης και τέλος ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι), όπως και στο Ζιντζιρλί Τζαμί ενός από τα παλαιότερα Οθωμανικά τεμένη όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Ευρώπης.

 

Στο δελτίο τύπου της Τοπικής Οργάνωσης Σερρών σημειώνονται τα παρακάτω:

 

Στο Νοσοκομείο Σερρών, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς. Κλείνουν ή υπολειτουργούν τμήματα και κλινικές. Έκλεισε η ουρολογική, έχουν μείνει εκτός παρακολούθησης οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, έχουν αναβληθεί πάνω από 1000 χειρουργεία. Ακόμη και οι μετακινήσεις των ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ δεν καλύπτονται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά σε ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων.

 

Στα «κόκκινα» είναι και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθώς η φύλαξη έχει περάσει ήδη σε εργολάβο, ετοιμάζονται εξελίξεις και στο πέρασμα τις σίτισης και της καθαριότητας μιας που λήγουν οι συμβάσεις το επόμενο διάστημα. Τρέμουν με τη σκέψη να μείνουν εκτός δουλειάς, ενώ προσφέρουν για χρόνια τις υπηρεσίες τους με ανανεώσιμες συμβάσεις είτε σε εργολάβους, είτε στο νοσοκομείο.

 

Λύση, για τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι να μπουν ιδιώτες εργολάβοι.

 

Το κλιμάκιο άκουσε όλες τις ανησυχίες και προβληματισμούς των εργαζομένων, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο νοσοκομείο. Στην τοποθέτησή του, ο σ. Γ. Δελής ανέφερε πως αυτό που συμβαίνει στις Σέρρες , συμβαίνει και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας αλλά γενικότερα και σε όλο το δημόσιο τομέα. Προωθούνται ΣΔΙΤ, αποσπώνται τμήματα σε ιδιώτες, δημιουργούνται πολλές κατηγορίες εργαζομένων (μόνιμοι, συμβασιούχοι, επικουρικοί, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ κλπ).

 

Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα από τους εργαζομένους. Τα σωματεία του νοσοκομείου μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του νομού, τους συλλόγους, τους φορείς, να

 

μη το βάλουν κάτω, να μην παραιτηθούν. Να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας του λαού των Σερρών, να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο, με την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε.

 

Ακλούθησε συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών.

 

Στην πορεία των επισκέψεων του κλιμακίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπαιδευτικούς σε σχολεία της πόλης. Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων , ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, το αραίωμα των τάξεων όπως και κάλυψη όλων των κενών στην μόρφωση που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία. Να βγάλουν συμπεράσματα γιατί ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο το νομοσχέδιο για την αυτονομία των σχολείων και την αξιολόγησή τους.

 

Στο τέλος της περιοδείας, έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι), όπως και στο Ζιντζιρλί Τζαμί .

Κοινοποίηση

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη