Προβληματίζουν τα στοιχεία για την πανδημία: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα σε θνησιμότητα, παραμένουν χαμηλά οι εμβολιασμοί


Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούν οι επιστήμονες την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς τα επιμέρους στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως η πανδημία “επιμένει”, παρά τη σχετική κάμψη στον μέσο εβδομαδιαίο μέσο όρο κρουσμάτων.

 

Μάλιστα, η χθεσινή καταγραφή των 43 θανάτων από τον ιό φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα (θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού) μεταξύ των χωρών της ΕΕ, πολύ ψηλότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Ειδικότερα στη λίστα που ενημερώνει καθημερινά το Our World in Data, για τις τελευταίες 14 μέρες στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, ενώ την ίδια στιγμή πολλές χώρες βρίσκονται πολύ κοντά σε μηδενικό μέσο όρο αναφορικά με τη θνητότητα.

 

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά χαμηλά σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, κάτι που παραδέχτηκε και ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega, όπου ανέφερε πως «η χώρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης».

Αυτό διαφαίνεται επίσης μέσα από τα στατιστικά στοιχεία του Ourworld in Data, τα οποία καταγράφουν πως η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη μέση στη σχετική λίστα χωρων-μελών της ΕΕ, με 55,7% του πληθυσμού πλήρως εμβολασμένο και ένα 3,52% να έχει λάβει μια δόση.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη