Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

«Ενοικιαζόμενοι» νοσηλευτές από ιδιωτική κλινική στο Νοσοκομείο Καβάλας

δημοσίευση από: Sintiki News - 9/20/2021 10:52:00 μ.μ.


Μετά τη συγχώνευση των δύο χειρουργικών κλινικών ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό λόγω ελλείψεων που προέκυψαν από τις αναστολές των ανεμβολίαστων εργαζόμενων το Νοσοκομείο Καβάλας προχωρά στην… ενοικίαση νοσηλευτικού προσωπικού από ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κενά που προκλήθηκαν από τις αναστολές εργασίες.

 

Πρόκειται, σε πρώτη φάση, για 20 άτομα, τα οποία θα διαθέσει ιδιωτική κλινική της Καβάλας (τα συνολικά κενά ανέρχονται σε 50) με την οποία ήρθε σε συμφωνία η διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως επιβεβαίωσε επισήμως  ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικο σταθμό KavalaNews 102.8 και τονίζοντας ότι η λύση αυτή θα έχει το ίδιο κόστος με πριν.

 

Έκανε επίσης γνωστό ότι έχουν γίνει επαφές και με άλλους κλινικάρχες. «Για το νοσηλευτικό προσωπικό, θα αναλάβω την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να προσλάβουμε άτομα για τρεις μήνες και αν χρειαστεί και περισσότερο. Έχω συνεννοηθεί και θα βρεθούν νοσηλευτές. Θα προσλάβουμε 20 άτομα και το κόστος θα είναι ισόποσο με τα άτομα που τέθηκαν σε αναστολή», ανέφερε.

 

«Πιεζόμαστε και σε συνδυασμό με την αναστολή εργασίας υγειονομικών η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η Υγειονομική Περιφέρεια, μας έδωσε 20 νοσηλεύτριες αλλά μόνο 4 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Δεν υπάρχουν στην ‘’δεξαμενή’’ νοσηλευτές να προσλάβουμε», πρόσθεσε.

 

 

Σφοδρή αντίδραση από την Τ. Ελευθεριάδου

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της τοπικής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου, η οποία σε ανάρτησή της σχολίασε:

 

«Το Νοσοκομείο Καβάλας θα νοικιάσει (!!!) νοσηλευτικό προσωπικό από ιδιωτική κλινική! Πλήρης επιβεβαίωση του σχεδίου της κυβέρνησης να φέρει τους ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά τη συγχώνευση δύο χειρουργικών κλινικών λόγω έλλειψης προσωπικού, έρχεται σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας να επιβεβαιώσει ότι ετοιμάζεται να «νοικιάσει» εργαζόμενους από ιδιωτική κλινική της Καβάλας, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή είναι…αναπόφευκτη!

 

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις, με ανταγωνιστικό μισθό και ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αντ’ αυτού, βάζει εργαζόμενους σε αναστολή, αποψιλώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά. Παράλληλα, τα ρίχνει όλα στη…ζήτηση, τονίζοντας ότι η δεξαμενή των νοσηλευτών είναι μικρή. Και εδώ, φταίνε οι άλλοι.

 

Αδιαφορεί για την ουσία της διστακτικότητας των υποψηφίων, καθώς θα ριχθούν στα βαθιά, σε ένα σύστημα υγείας με τεράστια έλλειψη προσωπικού, με χαμηλούς μισθούς, ανασφάλεια και όλα αυτά μπροστά στο 4ο κύμα πανδημίας. Δυστυχώς για την κοινωνία, η ΝΔ μεταφράζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ως αναπόφευκτο γεγονός.»

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.