Συγκρότημα Μαρινάκη κατά Δημητριάδη- Μητσοτάκη, με υπονοούμενα για οικονομικές δοσοληψίες


Θοδωρής Καραγιαννίδης

 

«Σύμφωνα με τον νόμο του Μέρφι, οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά. Το συγκεκριμένο αξίωμα φαίνεται να καταδιώκει τις τελευταίες εβδομάδες τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του»: έτσι ξεκινάει το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του "Βήματος της Κυριακής", το οποίο για πρώτη φορά βάζει στο στόχαστρο τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, για τον οποίο αφήνει και υπονοούμενα για οικονομικές δοσοληψίες και προμήθειες.

 

Είχε προηγηθεί στα χθεσινά Νέα, εξοντωτική κριτική στον ανασχηματισμό, την οποία θα ζήλευε σε οξύτητα ακόμη και η «Αυγή». «Ο ανασχηματισμός ανήκει πια στην ιστορία, αλλά οφείλω να ομολογήσω, δεν είναι ούτε ο πρώτος – και κατά τα φαινόμενα δεν θα είναι – ούτε ο τελευταίος πρωθυπουργός ο Κυριάκος που κάνει έναν ανασχηματισμό ο οποίος αποδεικνύεται, επιεικώς, φιάσκο », γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στο άρθρο του(«Φύγε εσύ, έλα εσύ »)

 

«Πολλοί εξ ημών των δημοσιογράφων, αναλυτών, δημοσιολόγων και συναφών επαγγελμάτων έμειναν στην υπόθεση Αποστολάκη, προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα περί φιάσκου. Κακώς θα επισημάνω, διότι υπάρχουν πολλές και διάφορες παράμετροι, τις οποίες θα μπορούσαν να αθροίσουν στην «αποστολακιάδα», ώστε να καταλήξουν ευκολότερα στο σχετικό συμπέρασμα », συνεχίζει το μακροσκελές σχόλιο παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα.

 

Το ανέκδοτο με τον Κεδίκογλου

 

« Το άλλο πάλι; Αυτό με τον Κεδίκογλου; Εχει καταστραφεί ο μισός δασικός πλούτος της Εύβοιας και εκατοντάδες ή χιλιάδες περιουσιακά στοιχεία – σπίτια, αυτοκίνητα, ποιμνιοστάσια, ζώα. .. Και τι κάνεις; Ορίζεις υφυπουργό... αλιευτικής πολιτικής, τον βουλευτή Ευβοίας Σίμο Κεδίκογλου!

Αλιευτικής πολιτικής σε μια χώρα, που δεν είναι ούτε η... Ισλανδία, ούτε η... Δανία, ούτε η... Νορβηγία που έχουν τους τεράστιους αλιευτικούς στόλους και ψαρεύουν στον Βόρειο Ατλαντικό από μπακαλιάρο και τόνους, μέχρι βασιλικά καβούρια ..Αλιευτικής πολιτικής; Για ανέκδοτο ακούγεται!.. »

 

Καλό παιδί, ο Βλάσης, αλλά του Αντώνη Σαμαρά. .. Και τι έγινε στον ανασχηματισμό; Αντικαταστάθηκε ο Βλάσης και παρέδωσε στον Ανδρέα Κατσανιώτη, εξ Αχαΐας ορμωμένου, του οποίου το βασικό επίσης «προσόν» είναι πως ανήκει στον κύκλο του προέδρου Αντώνη. ..κρίθηκε ο Βλάσης ως ανεπαρκής και αντικαταστάθηκε; Ή ότι ο πρόεδρος Κυριάκος έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο Αντώνη, «σου βγάζω έναν, σου βάζω έναν άλλο, και εδώ είμαστε»;

 

Εξοπλιστικά προγράμματα, προμήθειες και ο Δημητριάδης

 

Η εξονυχιστική κριτική των Νέων, ωχριά μπροστά στο, αντικειμενικά μεγαλύτερης βαρύτητας, κύριο άρθρο του Βήματος το οποίο αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα για οικονομικές δοσοληψίες του κ. Δημητριάδη,  ανιψιού του πρωθυπουργού και διευθυντή του γραφείου του:

 

« Ο κ. Χρυσοχοΐδης φορτώθηκε, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, όλες τις ευθύνες των πυρκαγιών και πετάχθηκε κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων ως άλλη στυμμένη λεμονόκουπα επειδή, κατά τα φαινόμενα, επικράτησε η εδώ και καιρό διακινούμενη αρνητική γνώμη και άποψη του πρωθυπουργικού συμβούλου και πολυπράγμονος ανιψιού – όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις – για αυτόν, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελε εξαρχής να τον ξεφορτωθεί ».

 

Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας φορτώνει στον κ. Δημητριάδη το φιάσκο της υπόθεσης Αποστολάκη αλλά και του ανασχηματισμού:

 

«Σύμφωνα με πληροφορίες, τις παρασκηνιακές επικοινωνίες και συνεννοήσεις με τον κ. Αποστολάκη είχε αναλάβει μέχρις ενός σημείου ο παλαιός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Στέλιος Νικηφοράκης, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος και περιγράφεται ως ο μοναδικός ο οποίος γνώριζε σχεδόν τα πάντα για τον ανασχηματισμό. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι χειρισμοί είχαν πολλά κενά και η κατάληξή τους άφησε αρνητικό αποτύπωμα ».

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης θεωρείται, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ένα είδος "ταμία" της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από την πλευρά του, το συγκρότημα Μαρινάκη είχε πιέσει τις προηγούμενες εβδομάδες με δεκάδες δημοσιεύματα την κυβέρνηση, να μην απομακρύνει τον κ. Χρυσοχοϊδη. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη