Το θέμα της δημιουργίας ή μη λατομείου στο Αχλαδοχώρι στη Βουλή


Επίκαιρη Ερώτηση για την πιθανή δημιουργία λατομείου γρανίτη στο Αχλαδοχώρι και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή «Χέρσο» κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας.

 

Ο Σερραίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να ρωτήσει τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά ποιες είναι προθέσεις της Κυβέρνησης για το θέμα. Ο κύριος Μπούμπας ανέφερε ότι παραβιάζετε περιοχή προστατευμένη «NATURA»  στο συγκεκριμένο σημείο όπου ιδιοκτήτης εταιρείας, θέλει να δραστηριοποιηθεί.

 

«Η περιοχή δεν πρέπει να γίνει νταμάρι κι αυτό γιατί μιλάμε για δάσος υψίστης ασφαλείας. Υπάρχουν σπάνια είδη πουλιών, έχει αλεπούδες, έχει λύκους, έχει την καφέ αρκούδα, έχει βίδρα, εχει χρυσαετό» τόνισε ο κύριος Μπούμπας. Ο ίδιος επισήμανε ότι η περιοχή «Χέρσο» βρίσκεται 300 μέτρα από το δάσος του Λαϊλιά και 2 χιλιόμετρα από χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά.

 

O Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις αρνητικές αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Αχλαδοχωρίου, του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής και στη γνωμοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες ήταν αρνητικές. «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει τις μελέτες και εντός των χρονικών ορίων του Νόμου θα γνωμοδοτήσει, κατά την άποψή μου έχει βαρύνουσα σημασία. Ελέγχοντας όλες τις επιπτώσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα δείτε ότι θα είναι τέτοιες που φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε όλοι κατά το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο ότι είναι οι απαραίτητες και οι αναγκαίες για να διατηρήσουμε αυτά που ειπώθηκαν τα φυσικά οικοσυστήματα , την υπεραξία της μάνα γης όπως πολύ εύστοχα αναφέρατε» ανέφερε ο κύριος Αμυράς.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη