Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη : Μαθητικός - Ιστορικός Τουρισμός στην Σιντική

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ για 6η χρονιά προσφέρει ΕΜΠΝΕΥΣΗ στους μαθητές, να γνωρίσουν το Έπος των Οχυρών και συμβάλει στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης.

Φέτος ο Διαγωνισμός γίνεται σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ κλίμακα... και στοχεύει στην δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση πολυήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών. Η αρχή έγινε με το Γενικό Εκκλησιαστικό/Γυμνάσιο Ξάνθης που επισκέφθηκε το Οχυρό Ρούπελ την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις στοές του και στο Πολεμικό Μουσείο του Οχυρού και στη συνέχεια έφτασαν στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη κ.Γεώργιος Τάτσιος τους καλωσόρισε και οργάνωσε "κυνήγι χαμένου θησαυρού" με θέμα την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. Χωρίστηκαν σε 3 ομάδες οι οποίες ανέλαβαν να ανακαλύψουν στοιχεία (που είχαν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του χωριού) για τους ήρωες Λοχία Δημήτριο Ίτσιο, Δεκανέα Ηλία Κυριακού και Δεκανέα Ηλία Προφυλλίδη. Νικήτρια ήταν η ομάδα του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου. Στη συνέχεια οι μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, όπου είχαν αναρτηθεί οι φωτογραφίες των τριών ηρώων και είχαν αποστολή να αναγνωρίσουν τους ήρωες, σύμφωνα με τα γραφόμενα στα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για την "λουλουδιασμένη" καρδιά του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου σε σκίτσο ενός μαθητή που πήρε μέρος το 2017 και εμπνεύστηκε από τον ηρωισμό του. Ήταν η κορυφαία στιγμή της επίσκεψής τους στην περιοχή!

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός για την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ εκτός από την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η προσέλκυση μαθητικού/ιστορικού τουρισμού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή που ερημώνει στο πέρασμα του χρόνου. Σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού μπορεί να γίνουν "θαύματα"!

 

 









Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη