Τον Δήμαρχο Σιντικής επισκέφτηκε η Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες


Η Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες και Επόπτης της Απογραφής στο Νομό Σερρών Χριστίνα Λιάτσα, συνοδευόμενη από την Βοηθό Επόπτη και Υπεύθυνη Απογραφής για τον Δήμο Σιντικής Μαρία Αβραμίδου, επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021 τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη έναρξη της απογραφής πληθυσμού που θα διενεργήσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή σε ολόκληρη τη χώρα. Η απογραφή πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια, με τον πληθυσμό της χώρας με βάση την τελευταία απογραφή, που πραγματοποιήθηκε το 2011, να είναι 10.816.286.

 

Λόγω της πανδημικής κρίσης, φέτος για πρώτη φορά θα μπορούν οι πολίτες να απογράφουν οι ίδιοι τον εαυτό τους μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Για αυτό το λόγο, ένας απογραφέας θα διανείμει σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα έναν κλειστό φάκελο με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, προκειμένου οι ιδιοκτήτες μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό και τους κωδικούς TAXIS, να προχωρούν στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους.

 

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό covid-19.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη