Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Παγώνη σε Μίνα Γκάγκα: «Απαράδεκτο να αναβληθούν χειρουργεία λόγω πανδημίας»

δημοσίευση από: Sintiki News - 11/24/2021 11:02:00 μ.μ.


Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξαπέλυσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά το σχετικό έγγραφο που έστειλε χθες, Δευτέρα, στους διοικητές των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να μειωθούν κατά έως και 80% τα τακτικά χειρουργεία.

 

Το νέο αίτημα που έρχεται από το υπουργείο αποκαλύπτει την ασφυκτική πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία σχεδόν δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας αλλά και την απραξία της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να αφήνει τα νοσοκομεία ανοχύρωτα ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε απλές κλίνες. Το υπουργείο ζητάει και πάλι να μετατραπούν σε «νοσοκομεία μιας νόσου» προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα της πανδημίας.

 

«Μάθαμε ότι σήμερα ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να στείλει εγκύκλιο για μείωση των τακτικών χειρουργείων (…). Θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο ως ΕΙΝΑΠ» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open η Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας πως θεωρεί «απαράδεκτο να γίνει αυτό».

 

«Αν ετοιμάζουν το έγγραφο να φτάσει στο νοσοκομείο, τους ενημερώνουμε ότι δεν θα το δεχτούμε» συμπληρώνει.

 

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια τα χειρουργεία να πραγματοποιηθούν και να μην «ξαναγυρίσουμε πίσω, όπως πριν ένα χρόνο» αντιλαμβανόμενοι «την αγωνία του καθενός που είναι non covid, να θέλει να χειρουργηθεί, να λύσει το πρόβλημά του (…)».

 

Το πρόβλημα όπως ανέφερε είναι ότι «δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές για να διαχειριστούν τα περιστατικά, covid-19 και non covid και οι διασωληνωμένοι είναι πάρα πολλοί. Πολλά χειρουργεία θα χρειαστούν και μία εβδομάδα, δεν είναι όλα απλά».

 

 

 

«Δεν θα το δεχθούμε, έχουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα» δηλώνοντας την επιθυμία των συναδέλφων της να βρεθούν «στη μάχη και για τους covid και για τους non covid ασθενείς». «Εμείς δείξαμε στα νοσοκομεία ποιοι είμαστε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις επί δύο χρόνια, με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα συνεχίσουμε. Ας μας αφήσουν να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, τουλάχιστον για τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής» τονίζει.

 

Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές καθώς «οι διασωληνωμένοι είναι πάρα πολλοί» και κάνει έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να σταματήσουν οι ιδιωτικές κλινικές να είναι στο απυρόβλητο και να ενταχθούν πλήρως σε εφημερίες, επείγοντα περιστατικά και διαχείριση covid-19 ασθενών.

 

Την ίδια στιγμή, ο νευροχειρουργός-διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά και ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Πάνος Παπανικολάου στο άκουσμα της είδησης κάλεσε την κυβέρνηση να το «πάρει πίσω».

 

 

 

 

 

           

           

           

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.