Tα παιδιά των Κ.Δ.ΑΠ. της ΚΕΔΗΣ εκπαιδεύονται


Το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. απέσπασε το σεμινάριο Πρώτων βοηθειών και Διάσωσης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθείται από το Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES — Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», με μια σειρά μαθημάτων, που έχουν ως στόχο την εκπαίδευση στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου έως και την Γ τάξη του Γυμνασίου, ενώ οργανώνεται και υποστηρίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

 

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη προχώρησε στη συνεργασία της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. με τον ανθρωπιστικό σύλλογο «ΚIDS SAVE LIVES», προκειμένου να καταρτιστούν τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.).

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας χθες από τις 17:00 έως τις 20:00 ειδικοί εκπαιδευτές μέσω του διαδικτύου και της πλατφόρμας WEBEX παρείχαν συμβουλές αλλά και παρουσίασαν τρόπους για την εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες και τη διάσωση. Τα παιδιά με τη σειρά τους δήλωσαν ενθουσιασμένα από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές των Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έκαναν πράξη τα όσα διδάχτηκαν.

 

«Τα νέα δεδομένα της ψηφιακής προόδου και της ανάπτυξης καινοτόμων προγραμμάτων, έφερε στην Ελλάδα μια νέα εποχή στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και τη Διάσωση. Δηλώνοντας συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του KIDS SAVE LIVES, μπορούμε κι εμείς να είμαστε ο πρώτος ανταποκριτής που θα βοηθήσει με αλληλεγγύη και γνώσεις ένα θύμα που κινδυνεύει, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παλάζη.

 

Τέλος να επισημανθεί ότι σε κάθε παιδί και ενήλικα που παρακολούθησε το σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη