Aντιπολίτευση Σιντικής : " Δεν γλυτώνεις πλέον απο την αλήθεια κ. Δομουχτσίδη"


ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Κ. ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗ.

Η αλήθεια όσο και αν προσπαθείς να την θάψεις κάτω από τόνους λάσπη και συκοφαντικές ανακρίβειες, πάντα βγαίνει στο φως και λάμπει!!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι θεατές σε ένα απίστευτο θέατρο παραλόγου που στήθηκε από τη δημοτικά αρχή με στόχο να πλήξει, για άλλη μια φορά, τους δημότες του πολύπαθου Δήμου μας.

Στις 3-1-2022 σε μια ταραχώδη και όχι μόνο συνεδρίαση συζητήθηκαν δυο θέματα: τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2022.

Τι συνέβη;

Παραθέτουμε την αλήθεια, και μόνον αυτή για να μάθουν οι δημότες τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους και έχουν άμεση επίπτωση στις ζωές τους.

Ανταποδοτικά τέλη. Το προεκλογικό πάρτι της δημοτικής παράταξης Δομουχτσίδη.

Τι είναι τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες στο δήμο;

Είναι η επιβολή εισφορών για την αντιμετώπιση δαπανών για υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή τους, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη της περιοχής και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα τέλη αυτά έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και το ύψος τους, οι υπόχρεοι καταβολής τους καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να είναι ανταποδοτικά τα τέλη θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Να αποτελούν αντάλλαγμα μιας ειδικής παροχής που προσφέρεται αποκλειστικά στους βαρυνομένους με αυτά και,

Το ύψος τους να είναι ανάλογο με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, δηλαδή απόλυτα ανταποδοτικό.

Επειδή είναι και μία από τις βασικές πηγές εσόδων των Δήμων, είναι σαφές ότι τα τέλη καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σχέση δήμου – Δημότη.

Η ανταποδοτικότητα στο δήμο μας δεν ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό  γιατί το σκέλος των εξόδων άρα και των δαπανών  και συνακόλουθα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς στον πολίτη, παραμένει δυσανάλογα μικρό σε σχέση με αυτά που οι δημότες Σιντικής πληρώνουν.

 

Γιατί γίνεται αυτό;

 Γιατί θεωρείτε τους εαυτούς σας έξυπνους, εκμεταλλευόμενοι τη θέση στην οποία σας κατέταξε ο λαός της Σιντικής και, αντί να τον υπηρετείτε με σωφροσύνη και σεμνότητα, απλά, υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων μας.

Πως το καταφέρνετε;

Υπερτιμολογείτε τις δαπάνες για εξοπλισμό, αφήνετε κωδικούςμε υπέρογκα ποσά που μένουν ανενεργοί, τα ποσά που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετηθούν οι δημότες μέσω των προσφερόμενων υπηρεσιών καταλήγουν να διοχετεύονται σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δαπάνες, με αποτέλεσμα ο δημότης να «απολαμβάνει» ακριβές υπηρεσίες με μεγάλο κόστος χωρίς καμία ιδιαίτερη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Υποτίθεται ότι προσλαμβάνετε  μεγάλο αριθμό προσωπικού εκμεταλλευόμενοι και την πρωτόγνωρη για όλους μας πανδημία, αυξάνοντας κατά πολύ τη μισθοδοσία. Αλλά, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το κάνετε μόνο «στα χαρτιά»… Οι προσλήψεις που προγραμματίσατε για το 2021 δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ…

Και, όλα αυτά, ενώ το αποθεματικό του Δήμου τα τελευταία χρόνια γιγαντώνεται προκλητικά. Με άλλα λόγια ενώ πληρώνουμε όλες τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, στα ταμεία του Δήμου λιμνάζει ένα απίστευτο ποσό τόσο κραυγαλέο που δημιουργεί τη βεβαιότητα πως ξεζουμίζετε τους δημότες με μια αναλγησία πρωτόγνωρη.

 

Έχετε ρωτηθεί επανειλημμένα γιατί γίνεται αυτό. Απάντηση ΚΑΜΙΑ.

Πόσα εκατομμύρια ευρώ που θα  πρέπει να επιστραφούν με τη μορφή υπηρεσιών στον πολίτη.

Η πρακτική σας πλέον είναι γνωστή ακόμα και στις πέτρες !!!

Γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω της ανταποδοτικότητας, αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς του δήμου πέρα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Ο μόνος τρόπος για να  επιστραφούν στους δικαιούχους, είναι η δραστική μείωση των τελών. Ο μόνος αλλά και ο πιο δίκαιος τρόπος, απέναντι στους συνδημότες μας.

Κάτι που δυστυχώς δεν το κάνατε ούτε φέτος. Κρατήσατε τα χρήματα για το προεκλογικό σας κερασάκι !!!Αφήσατε ένα χρόνο ακόμα τους συνδημότες μας να παλεύουν με τους λογαριασμούς, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη…

 

Η αντιπολίτευση σύσσωμη και ενωμένη έλαβε σοβαρά υπόψη τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τους δημότες και κατέθεσε μία ρεαλιστική πρόταση για τον καθορισμό των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού πάντα σε αντιστοιχία με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, προσβλέποντας στη βαθιά ανάσα που θα μπορούσαν να πάρουν τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια από την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, τη μεγάλη ανεργία, την υπερφορολόγηση και τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης.

Κατέθεσε πρόταση για μείωση του τέλους στα σπίτια μας από 1,39 ευρώ το τμ σε 0,91 ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης του 35% περίπου. Όπως επίσης και μείωση έως και πλήρη απαλλαγή για τους ιδιαίτερα πληττόμενους συνδημότες μας, όπως άπορους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους κλπ. Η πρότασή μας είχε την απαραίτητη (σύμφωνα με τον νόμο)εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας και καταρτίστηκε με περίσκεψη, λογική και διάθεση να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το αποτέλεσμα: η πρότασή μας ισοψήφισε με την πρόταση της δημοτικής αρχής και δεν πέρασε αφού οι «άρχοντες μας» χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, στερώντας από τους δημότες μας την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα και να νιώσουν πως η δημοτική αρχή είναι δίπλα τους, τους νοιάζεται και δεν είναι μόνο ο φοροεισπράκτορας που επιβάλει άδικα χαράτσια.

 

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής Αρχή και, κυρίως κ. Δήμαρχε,

κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει προτάσεις, ή είναι ανύπαρκτη. Από την άλλη μας κατηγορείτε όλους ψεύτες και επικίνδυνους.

Όμως, κ. Δομουχτσίδη,φτάνει το ψέμα. Η αντιπολίτευση κατέθεσε προτάσεις, όπως κάνει καιρό τώρα. Η αντιπολίτευση έκανε την δουλειά της ή καλύτερα έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνετε εσείς.

Κατέθεσε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου δύο προτάσεις, μία για τα δημοτικά τέλη και μία για το τεχνικό πρόγραμμα, συνοδευόμενες από την έγκριση των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών αντίστοιχα, αναφέροντας οι υπηρεσίες ότι είναι υλοποιήσιμες και βιώσιμες.

 

Η πρόταση μας για τα τέλη ήταν ξεκάθαρη.

Δώστε πίσω τα χρήματα που υφαρπάξατε από τους δημότες  μας. Μην τους φλομώνετε άλλο στο ψέμα. Φτάνει. Πνιγήκατε στα ψέματα σας.

 

Οι παρωπίδες που φοράτε σας επιτρέπουν να βλέπετε αποκλειστικά και μόνο το μοναδικό σας όραμα και στόχο που είναι οι εκλογές του 2023.

Δεν βλέπετε όμως την κατακόρυφη αύξηση του ρεύματος και γενικά την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε.

Δεν βλέπετε την μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις του δήμου μας, λόγω και της πανδημίας.

Δεν βλέπετε ότι πλέον ο ετήσιος προϋπολογισμός των νοικοκυριών έχει πάει κατά διαόλου. Όλα πλέον πληρώνονται με διακανονισμό.

Που είναι η κοινωνική πολιτική σας για τις ευάλωτες ομάδες συνδημοτών μας; Για εσάς τους αστούς δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες δυστυχώς…

Η ανταποδοτικότητα σας προς τους δημότες, είναι μια τεράστια απάτη.

Είναι μια απάτη εις βάρος το δημοτώνπου δυστυχώς επικυρώθηκε με απύθμενη υποκρισία, αλλά και πολιτική αλητεία. Αλητεία που ήδη ξεσκεπάζεται. Όπως για παράδειγμα την ψήφο του κ. Ζλατίντση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, που ψήφισε υπέρ της εναλλακτικής πρότασης της αντιπολίτευσης και εσείς με την «Παράγκα σας»,  την καταγράψατε ως άκυρη και αδιευκρίνιστη. Ήρθε όμως η θεία δίκη, με την υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Πετριτσίου, που σας αδειάζει στην κυριολεξία.

Εμείς να ξέρετε δηλώνουμε παρών. Προχωράμε με ενστάσεις και καταγγελίες κατά της πολιτικής αλητείας,κατά των δύο επίμαχων αποφάσεων για τα δημοτικά τέλη και για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση λέει τέλος στα ψέματα !! Δεν θα επιτρέπουμε ξανά σε κανέναν πρόεδρο, σε κανέναν Σύμβουλο και σε κανέναν Δήμαρχο να παίζει τις τύχες των δημοτών στα χέρια του. 

Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι !!!

 

Οι Δημοτικές Παρατάξεις

Δημοτική Συνεργασία Πολιτών - Ζήσης Λούγγος

Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική - Όλγα Φυταγκουρίδου

Ενωμένη Σιντική - Ιωσήφ Παναγιωτίδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος-  Άνθιμος Γεωργιάδης

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη