Σέρρες: «Έριξαν»…πόρτα σε δημοσιογράφους και εικονολήπτες και τους απαγόρευσαν την είσοδο σε εκκλησία


«Φταίει το γαϊδούρι και βαράμε το σαμάρι». Κάπως έτσι αισθάνθηκαν μάλλον οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όταν πήγαν σήμερα να κάνουν ρεπορτάζ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σερρών, που πανηγύριζε.

 

«Έφαγαν» μια… μεγαλοπρεπέστατη και «ιερή» «πόρτα», καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στον ιερό ναό, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από την πανηγυρική θεία λειτουργία. Ενημερώθηκαν από επίτροπο της εκκλησίας πως απαγορεύεται η είσοδός τους σε αυτόν και μάλιστα απαγόρευσαν και σε δημοσιογράφο να μπει για να ανάψει ένα κερί.

 

Να σημειωθεί πως εντός της εκκλησίας υπήρχαν πιστοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και εύλογα αναρωτιέται κανείς για ποιον λόγο απαγορεύτηκε η είσοδος ΜΟΝΟ στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

Επίσης, πρόκειται για σχετική εντολή από τη Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτας προς όλους τους ιερούς ναούς η απαγόρευση εισόδου σε δημοσιογράφους ή για μεμονωμένη απόφαση του συγκεκριμένου ναού; Από εδώ και πέρα οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα χρειάζονται ειδικό… πασαπόρτι για να μπουν σε εκκλησία ή θα εκδίδεται ειδικό «διαμονητήριο» αλά… Αγίου Όρους για να μπει ένας δημοσιογράφος ή εικονολήπτης σε εκκλησία;

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη