Τέλος ο Μπογδάνος από τα Παραπολιτικά - Οι ανακοινώσεις και το παρασκήνιο


Εκτός του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90.1» τέθηκε ο πρώην δημοσιογράφος και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με τον ραδιοφωνικό σταθμό να ανακοινώνει επίσημα τη διακοπή της συνεργασίας τους. Στη ζώνη της εκπομπής του, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Θανάσης Λάλας, όπως ανακοίνωσε στο twitter ο εκδότης και ιδιοκτήτης του σταθμού Γιάννης Κουρτάκης.

 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο facebook, αφού έκανε λόγο για «δύο χορταστικά ραδιοφωνικά χρόνια», δήλωσε πως πλέον θα αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. «Και τώρα πρωτεύουν η δημοκρατία, η πατρίδα, η Αθήνα, αρχές και αξίες που απειλούνται και βάλλονται, όσα πρέπει να τεθούν επιτακτικά εντός κοινοβουλίου. Καλή μας ραδιοφωνική αντάμωση, λοιπόν, κάπου, κάπως, κάποτε. Για την ώρα, ραντεβού στην ολομέλεια», καταλήγει.

 

Το παρασκήνιο και το πολιτικό του μέλλον

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στις 5 Οκτωβρίου, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή με την εμφυλιοπολεμική τοποθέτησή του και την παρουσία του στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Πλέον είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

 

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε εμφανιστεί ως «στρατιώτης» της ΝΔ, εκφράζοντας αναφανδόν την υποστήριξή του στην κυβέρνηση. Ωστόσο σταδιακά πήρε αποστάσεις και το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στραφεί εναντίον του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης, δείχνοντας πως αναζητά πλέον πολιτικό μέλλον και ευκαιρίες εκτός ΝΔ και για την ακρίβεια δεξιότερά της. Άλλωστε, έχει ανοιχτή πρόκληση από τους Θ. Τζήμερο και Φ. Κρανιδιώτη να συμπορευτούν.

 

 

Μάλιστα τα πυρά του έφτασαν μέχρι και τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, στις 25 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είχε σχολιάσει δημοσίευμα του Politico, το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα είχε υποδεχθεί το τελευταίο διάστημα τις περισσότερες γυναίκες που φεύγουν από το Αφγανιστάν, ενώ στην υπόθεση εμπλεκόταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκαμπρόφσκι, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται να διευκόλυνε τη διαδικασία. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναρωτήθηκε λοιπόν σε ανάρτησή του στο twitter: «Πόσος ανθρωπισμός χωρά στην εξαθλιωμένη πρωτεύουσα, σε βάρος των φορολογούμενων και νομοταγών πολιτών;».

 

Επίσης, έντονη κριτική άσκησε στη ΝΔ, με αφορμή την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου ενός σκίτσου που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ και αφορούσε τη χρήση της προστατευτικής μάσκας και την «πίστη» των αρνητών της ύπαρξης του κορονοϊού. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χαρακτήρισε την ανάρτηση ρατσιστική, ενώ πρόσθεσε: «Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ», τονίζοντας πως ο καθηγητής εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς.

 

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στη κυβέρνηση και για την πανδημία. Στις 28 Δεκεμβρίου, έγραψε: «9385 κρούσματα σήμερα. Αλλά δεν μας νοιάζει να πείσουμε τους δύσπιστους, διότι είναι ούτως ή άλλως “ψεκασμένοι”, ε; Οπότε ξαμολήστε Μόσιαλους να βρίζουν κόσμο -και αυτό μετά πείτε το “υπεύθυνη διαχείριση”. Είναι απογοητευτικό να ξεκινάς τόσο καλά και να τα διαλύεις στο τέλος».

 

Κόβοντας συνολικά τις γέφυρες με τη Νέα Δημοκρατία, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δείχνει με τις κινήσεις του πως θα ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε ένα νέο πολιτικό σχήμα, δεξιότερα της ΝΔ. Άλλωστε, απαντώντας σε χρήστη του twitter, είχε γράψει πως ξεκάθαρα χρειάζεται νέο κόμμα, αφού η ΝΔ, όπως θεωρεί ο ίδιος, απομακρύνεται από τον παραδοσιακό κώδικα αξιών της.        

 

Γενικότερα, υπάρχει έντονη κινητικότητα δεξιότερα της ΝΔ, με αρκετά πρόσωπα να προβάλλουν ως επίδοξοι αρχηγοί ενός νέου κόμματος. Πάντως, επί του παρόντος, οι συζητήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τους Τζήμερο και Κρανιδιώτη φαίνεται να μην αποδίδουν, και μένει να φανεί τελικά πώς θα πορευθεί στο μέλλον.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη