«Καταπέλτης» ο Γ. Βάγκος: «Οι 4 εταιρείες που μάζεψαν όλο το σιτάρι της Ελλάδας είναι πολύ ‘κοντά’ στην κυβέρνηση- Κάνει ‘πλάτες’ στους κερδοσκόπους»


«Καταπέλτης» ήταν ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βοιωτία Γιάννης Βάγκος, μιλώντας σήμερα στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

 

Ο κ. Βάγκος δήλωσε κατηγορηματικά πως «οι 4 εταιρείες που έχουν συγκεντρώσει όλο το σιτάρι της Ελλάδας είναι πολύ ‘κοντά’ στην κυβέρνηση», προσθέτοντας με νόημα και έμφαση πως «η κυβέρνηση έκανε ‘πλάτες’ στους κερδοσκόπους».

 

«Εμείς βλέπουμε 6 μήνες νωρίτερα την αγορά. Τώρα που θα έρθουν αυξήσεις θα το αποδώσουν στο κόστος παραγωγής. Τώρα που έχουν εκτοξευθεί όλα στο Θεό, δεν γνωρίζουν ότι κάποιοι είναι κερδοσκόποι; Δεν ξέρουν ότι εδώ και δέκα μήνες κάποιοι έχουν βγάλει εκατομμύρια; Στο ηλιέλαιο ειδικά είναι δύο επιχειρηματίες. Όταν πουλήσαμε με 0,40 ηλιόσπορο και πήγε στα 4 ευρώ κάποιος έβγαλε χρήματα» υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Βάγκος.

 

Στην πρώτη «κάθοδο» των εκπροσώπων των αγροτών στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια συνάντησης με Υπουργούς, είπαν στους αγρότες πως εκπροσωπούν το 2,5% του ΑΕΠ και πως κάνουν πολύ… θόρυβο, ενώ κάποιες οικογένειες κάνουν μεγαλύτερο τζίρο, σε σχέση με τους 600.000 αγρότες.

 

«Άναψαν τα αίματα στην πρώτη συζήτηση όπως αντιλαμβάνεστε. Εμείς αλωνίζουμε σιτάρι κάθε Ιούνιο. Πουλήσαμε 0,24 και μέσα σε 40 μέρες, δηλαδή το 15Αύγουστο, το σιτάρι είχε πάει 0,60. Τέσσερις εταιρείες το πήραν σε όλη την Ελλάδα. Το καλαμπόκι το αλωνίσαμε τον Οκτώβριο με τιμή 0,23 και τώρα έχει 0,46. Το ηλιέλαιο ‘εκτοξεύτηκε’ με τεχνητές ελλείψεις, γιατί όταν τα ΜΜΕ μιλούν για ελλείψεις συνεχώς δημιουργείται πανικός στην αγορά. Όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα βγάλουμε συντεταγμένες που είναι οι αποθήκες με ζωοτροφές μέσα, αυτό δημιουργεί ξανά έναν πανικό. Πάει ο κτηνοτρόφος και δεν παζαρεύει τιμή πλέον. Δίνει ένα μπλοκ επιταγών να το συμπληρώσει ο έμπορος, λευκή επιταγή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάγκος.

 

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η τιμή του αρνιού φέτος θα φτάσει στα… ύψη:

«Ξέρετε που θα φτάσει το αρνί για το Πάσχα; Όταν ταΐζει με 44 λεπτά καλαμπόκι, θα πάει στα 15 ευρώ το κιλό το αρνί. Ποιος θα ψήσει; Είναι πολύ δυνατά τα συμφέροντα Όταν πήγαμε κάτω τους δώσαμε και λύσεις. Πρέπει να στραφούμε στο φαγητό, ειδικά στο καλαμπόκι. Να σπείρουμε καλαμπόκια. Κάντε μια ειδική ενίσχυση για το καλαμπόκι, να στραφεί ο κάθε παραγωγός, δώστε μια επιδότηση ανά στρέμμα. Δεν το επιτρέπει λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη