ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Καλούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Ποιοι απεργούν


Η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκύρηξαν απεργία για την Τετάρτη 6 Απριλίου με κύρια αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17, το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, την επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και την αύξηση και την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

 

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στα νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμοι.

 

Σε ότι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρις στιγμής την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει οι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

 

Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

 

Επιπλέον, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

 

 

 

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

 

Τέλος και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συμμετέχει στην απεργία.

 

Οι προσυγκεντρώσεις ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στο Σύνταγμα θα είναι στις 10:15 πμ στα εξής σημεία:

 

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη