Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Σερρών : Στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων - 6 Απριλίου 11:00 Πλ. Ελευθερίας


Οι ΑμεΑ υποφέρουμε ήδη από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, την κρατική διαχείριση της πανδημίας με όρους ατομικής ευθύνης, την απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης για να μπορούμε και εμείς οι ΑμεΑ να έχουμε μία αξιοπρεπή, παραγωγική και ανεξάρτητη ζωή. Βιώνουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει η εμπορευματοποίηση της υγείας, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, η οργάνωση της οικονομίας και η προσαρμογή των πολιτικών για την αναπηρία στις ανάγκες της αγοράς, στα συμφέροντα των λίγων-μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να σηκώσουμε και το βάρος των εκατέρωθεν κυρώσεων στον ανταγωνισμό Δύσης-Ρωσίας, ο οποίος αφορά επίσης τα συμφέροντα αυτών των λίγων. Καρπός του είναι η απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη. Η ενεργή εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο έχει στόχο την αναβάθμιση των Ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ευθυγράμμισης των Ελληνικών κυβερνήσεων με την πολιτική των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

 

Ουδεμία σχέση έχει με το αγαθό της ελευθερίας, την προστασία της κυριαρχίας/κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, την ειρήνη στην περιοχή. Συμβάλλει στην απότομη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των ΑμεΑ και του λαού. Μας προκαλεί ανασφάλεια ότι θα είμαστε οι πρώτες υποψήφιες «παράπλευρες» απώλειες σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί στην Ευρώπη.

 

Διεκδικούμε:

           Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στην πολεμική αναμέτρηση. Να πάψει το Ελληνικό έδαφος να χρησιμοποιείται για την προώθηση του ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και στην Αν. Ευρώπη, να μην υλοποιηθούν σχέδια για ανάπτυξη Ελληνικών στρατευμάτων στην Αν. Ευρώπη.

           Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€

           Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22.

           Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα, το καλοκαίρι και των Χριστουγέννων

           Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση, μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.

           Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

           Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

           Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.

           Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

           Επεξεργασμένο σχέδιο για την ανεξάρτητη διαβίωση των ΑμεΑ. Παροχή καταρτισμένου προσωπικού βοηθού με ευθύνη του κράτους σε όλους τους ΑμεΑ που έχουν ανάγκη σε όλη την επικράτεια. Έκτακτο κονδύλι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της αξιοπρεπούς ανεξάρτητης διαβίωσης σε περιπτώσεις ΑμεΑ που απειλούνται με απώλεια της οικογενειακής προστασίας για οποιοδήποτε λόγο.

           Ουσιαστική ενίσχυση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, κρατικών και δημοτικών.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη