Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

 


Συναγερμός σήμανε στις αρχές στη Θεσσαλονίκη καθώς έπιασε φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και συγκεκριμένα στην πνευμονολογική κλινική και την κλινική κόβιντ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, άλλο ένα άτομο νοσηλεύεται διασωληνομένο και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» ο Διοικητής της κλινικής κοβιντ Διαμάντης Χλωρός έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Όπως είπε η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο της μονάδας covid και μοιάζει να έχει σβήσει.

 

Ωστόσο ανέφερε πως προηγουμένως υπήρχε πάρα πολύς καπνός και ήταν αδύνατο να εκκενωθεί ο χώρος. Οι ασθενείς είπε παραμένουν στην μονάδα εκτός από δυο τρεις που μεταφέρθηκαν στην αυλή. «Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί πλήρως», πρόσθεσε. Στον δεύτερο όροφο όπου ξέσπασε η φωτιά, βρίσκονται όπως είπε 20 ασθενείς, από τους συνολικά 70 της μονάδας

 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώκου, η οποία μίλησε στο CNN Greece, η φωτιά ξέσπασε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο στο θάλαμο. «Ένας ασθενής με Covid-19 που νοηλευόταν στο θάλαμο με οξυγόνο, άναψε τσιγάρο και πήραν όλα φωτιά. Άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο. Κάηκε όλη η κλινική. Υπάρχουν ασθενείς με εγκαύματα. Και αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν, πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε άλλο χώρο. Υπάρχει και ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω....επειδή νοσούν».

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη