Σιδηρόκαστρο: Μικρασιάτικες γεύσεις Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηροκάστρου και περιχώρων ο «Άγιος Παντελεήμονας»


Τιμά φέτος τα 100 χρόνια εθνικής μνήμης απο την Μικρασιατική Καταστροφή ανασύροντας συνταγές και γευστικές αναμνήσεις των προσφύγων του 1922.

Νοστιμιές που μαγειρεύονταν στις χαμένες πατρίδες, αλλά και πιάτα όπως τα μετέτρεψαν στην συνέχεια οι πρόσφυγες με τα μέσα που είχαν.

Σκοπός μας είναι η συγκέντρωση συνταγών και η προβολή της κουζίνας των μικρασιατών προσφύγων.

Το Σάββατο στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7:00μμ σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου για να μοιραστούν οι γεύσεις και οι συνταγές που έχουν οι μικρασιάτες απόγονοι από τους παππούδες τους.

Αν έχεις αναμνήσεις από μικρασιάτισσες γιαγιάδες και παππούδες και τον τρόπο που μαγείρευαν, σε προσκαλούμε να παρουσιάσεις τις συνταγες κειμηλια σου (πιάτα μαγειρεμένα, αλμυρά ή γλυκά) και να μοιραστείς τις ιστορίες που τις συνοδεύουν με όλη την τοπικη κοινωνία του Σιδηροκάστρου.

Δώδεκα καλύτερες συνταγες θα συμπεριληφθουν στο επετειακό ημερολόγιο του συλλόγου της Αδελφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστρου και Περιχώρων  "ο Αγιος Παντελεήμονας".

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί  ένα ξεχωριστό ημερολόγιο με τις γεύσεις των μικρασιατών προσφύγων της τοπικής κοινωνίας του Σιδηροκάστρου, όπως τις μαγείρευαν καθημερινά στο σπιτικό τους και τις παρέδωσαν στην επόμενη γενιά, ως ελάχιστος φόρος τιμής για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την εθνική μνήμη.

Θα χαρούμε να μάθουμε και να καταγράψουμε τις γεύσεις σου.

Η Πρόερδος & το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΚΑΤΣΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΠΑΣΗ ΗΡΩ

ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΦΕΝΙΑ

ΔΟΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΘΩΜΑΙΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΚΑΣΑΠΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη