Πασχάλης Τόσιος : "Είμαι περήφανος που στρατεύτηκα με τις σωστές πολιτικές που υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον. Και μόνο αυτό."


Η διαγραφή του Πάτση από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, έρχεται μετά από καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων και είναι η τραγική επιβεβαίωση της αντίληψης της ΝΔ που θέλει το κράτος λάφυρο.

Αυτό αποτελεί η αισχρή εξαγορά από τις τράπεζες στεγαστικών κόκκινων δανείων , ύψους 63 εκκατομυρίων ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ .

Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν υπέρ του επανακαθορισμου των τραπεζών με Κοινές Μετοχές και δικαίωμα ψήφου - ελέγχου -όχι μέσω άλλων τρόπων-, που θα εξασφαλίζουν τους δανειολήπτες, ώστε να μη γίνουν βορά από τις κερδοσκοπικέςεταιρείες. Αυτό προϋποθετε τη διατήρηση του ελέγχου και από το κράτος. Κατά τη γνώμη μου, ήταν και βασικός λόγος που τα οικονομικά συμφέροντα στόχευαν λυσσαλέα στην πτώση του Γ. Παπανδρέου.

Η συνέντευξη μου σήμερα αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω καθώς και σε μία ακόμη ευκαιρία που έχασε η χώρα μας το 2010.Αυτην της εφαρμογής πολιτικής Πράσινης Ενέργειας. Θα είχαμε λύσει σήμερα το κρίσιμο ζήτημα της ενέργειας σε μεγάλο βαθμό.

 

Πασχάλης θ. Τόσιος

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη